Modri žale što nisu iskoristili još koju priliku: ‘Moramo paziti na njihove prekide, jaki su u tome’

Hina

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Foto Sanjin Strukić / PIXSELLDinamovi nogometaši su isijavali zadovoljstvom nakon pobjede 2-0 protiv Rosenbroga pred 27.000 navijača na Maksimiru, ali su gotovo svi istaknuli žaljenje što nisu iskoristili još pokoju stvorenu priliku.


»Zabili smo dva gola, ali imali smo još dosta šansi. Ja sam dvaput bio blizu«, izjavio je kapetan Dinama Arijan Ademi u programu Hrvatske televizije.


»Dobro smo igrali, znali smo koje su protivnikove vrline, da su najopasniji iz prekida. Sad gledamo prema utorku i kako da zadržimo ovu prednost. Neće nam biti lako, jer su dosta agresivni i jaki iz prekida. Na to moramo dobro paziti«, dodao je Ademi.
Dinamo je poveo pogotkom Brune Petkovića iz kaznenog udarca, koji je izveo iako je na njemu napravljen prekršaj za najstrožu kaznu, a iza sebe je imao promašaj s bijele točke u završnici dvoboja protiv Ferencvarosa.


»Odigrali smo jako dobru utakmicu. Dali smo im minimalno prostora, iako su imali par prilika iz prekida. Žalim što nismo iskoristili još koju od prilika koje smo stvorili. Imamo dobru prednost, ali ona mora biti jako dobro obranjena«, poručio je Petković.


Drugi pogodak bio je djelo Mislava Oršića, koji je prije nekoliko dana dobio premijerni poziv Zlatka Dalića u hrvatsku reprezentaciju.


»Dosta rano smo zabili prvi pogodak, a kad smo zabili i drugi, malo smo odahnuli. Kod mog gola sam malo čekao, jer je lopta skakutala. Opalio sam i srećom je ušla«, rekao je Oršić koji je također istaknuo koliko je Rosenborg bio opasan u prekidima.


»Svaka lopta u kazneni prostor je bila opasna.«


No, Oršić zna recept za prolaz u Ligu prvaka.


»Moramo igrati kao danas i kao protiv Ferencvarosa kod njih. Kad smo na tom nivou, možemo svakoga pobijediti.«