SuperSport HNL

Modri u Puli traže iskupljenje za posrtaj na Šubićevcu, Šimić već ima spremnu zamjenu za Čačića

Davor Petrović

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Krugovi bliski klubu tvrde da je njegov favorit za trenera Igor Bišćan. Naravno, ako momčad pod Čačićevim vodstvom nastavi pružati neuvjerljive izvedbe



ZAGREB  Današnje odigravanje zaostale utakmice 12. kola SuperSport HNL-a s Istrom 1961 sasvim sigurno bi bilo jednostavnije za Antu Čačića da Dinamo prošlog vikenda nije doživio poraz na gostovanju kod Šibenika (1:2). Naime, Maksimirskom 128 pušu neki novi vjetrovi, koje najbolje ocrtava ulazak Darija Šimića u Upravu kluba, a to znači da je i trener udarne momčadi na probnom roku, bez obzira na činjenicu da je prije dva mjeseca potpisao novi ugovor.


Jednostavno, nakon prošlotjedne sjednice Skupštine Dinama, koja je okončana prekidom zbog rušenja kvoruma, Mirko Barišić i njegovi suradnici dobili su dosta vremena, kao i podršku navijača. Šimić je postao član Uprave zadužen za sportsku politiku, a krugovi bliski klubu tvrde da je njegov favorit za trenera Igor Bišćan. Naravno, ako momčad pod Čačićevim vodstvom nastavi pružati neuvjerljive izvedbe.


– Utakmice protiv Istre 191 uvijek su teške, a tako će biti i sada. No, svako kolo donosi nove izazove, a potvrda toga je naš poraz u Šibeniku. Malo smo se opustili i dopustili si početničke greške zbog kojih nas je suparnik kaznio – tumači Čačić.




Naravno, u klubu Dinamovog kalibra nikoga ne zanimaju opravdanja za loše rezultate, bez obzira na okolnosti. Toga je svjestan i trener Dinama.


– Istra 1961 je respektabilna momčad i igra dobro ove sezone. Imali smo utakmicu s njima na našem stadionu, a rezultat je bio tijesan. Ovo sada je nova utakmica, koja je također značajna za nas. Osvojimo li bodove, možemo povećati prednost na ljestvici te ćemo sve učiniti da tako i bude – dodaje Čačić, koji zbog ozljede u Pulu ne vodi Kevina Theophilea-Catherinea.


Luka Ivanušec i Josip Šutalo spadaju u kategoriju igrača čiji je nastup upitan.


– Imamo poteškoće u igračkom kadru. Perić je propustio utakmicu u Šibeniku, ali vjerujem da će biti sve u redu s njim. Na desnoj poziciji imamo Ristovskog i Moharramija, a lijevo su Perković i Ljubičić. Mislim da smo tu korektno popunjeni. Što se tiče napadača, Ivanušec je bio u formi i on nam je nedostajao, ali držim da imamo dovoljno igrača. Tu su Menalo, Špikić i mali Rukavina, koji čeka svoju priliku. Atmosfera je u svlačionici dobra i nadam se dobroj utakmici – zaključuje Čačić.


Garcia: Neće biti lako, ali spremni smo

– Čeka nas teška utakmica protiv najbolje momčadi lige, jer Modri dolaze nakon poraza, tako da očekujem da će dati sve od sebe. Dinamo sigurno dolazi s mišlju da ne mogu izgubiti još jednu utakmicu u nizu. Imaju zaista najjače igrače lige i neće biti lako, no spremni smo. Inače ne volim gledati ljestvicu, ali ovaj tjedan je toliko tijesno da svaka utakmica donosi veliki preokret u poretku. Sve je moguće, jedan tjedan si četvrti, a idući osmi. Danas svakako trebamo igrati organizirano cijelu utakmicu, znamo što trebamo napraviti te ako to provedemo, sigurno se možemo boriti za bolje pozicije – rekao je trener Istre 1961 Gonzalo Garcia na konferenciji za medije.