Uzvratni susret četvrtfinala

Modri u lovu na povijesni europski uspjeh, Krznar objavio stanje ozlijeđenih napadača

Hina

Damir Krznar/Foto REUTERS

Damir Krznar/Foto REUTERS

Teško je stvarati scenarije bez druge strane, ali imamo nekoliko opcija. Kombinirat ćemo kroz utakmicu, koristiti i visoki pritisak i zonu u fazi obrane - najavio je trener Dinama



VILLARREAL Dinamov kapetan Arijan Ademi oporavio se od ozljede noge te će biti spreman za uzvratnu utakmicu četvrtfinala Europske lige s Villarrealom u kojoj će hrvatski prvak pokušati nadoknaditi poraz od 0-1, poručio je Dinamov trener Damir Krznar na konferenciji za medije održanoj u srijedu u Villarrealu.


“Ademi je zdrav, raspoložen i spreman”, rekao je Dinamov trener.


Ademi je nakon toga trenirao te se u početnih 15 minuta koliko je bio otvoren trening za medije nije vidjelo da 29-godišnji vezni igrač ima poteškoća. Nakon ozljede u prvenstvenoj utakmici s Lokomotivom njegov nastup je bio upitan. No, Dinamo će pobjedu tražiti bez dvojice ozlijeđenih napadača Brune Petkovića i Marija Gavranovića. Petković bi mogao ući s klupe za pričuve, baš kao što je ušao i u Zagrebu u prvoj utakmici.




Petković ima izvjesne probleme, ali uz ‘blokadu’ će biti u konkurenciji”, rekao je Krznar napomenuvši da se unatoč tim problemima nada prolasku u polufinale, gdje je Dinamo posljednji put u jednom europskom natjecanju igrao 1967. u tadašnjem Kupu velesajamskih gradova.


“Usuđujemo se sanjati naš san i dalje, očekujemo izuzetno dobru utakmicu s naše strane”, napomenuo je.


Na pitanje kako će se u četvrtak postaviti Dinamo, Krznar je odgovorio:


“Teško je stvarati scenarije bez druge strane, ali imamo nekoliko opcija. Kombinirat ćemo kroz utakmicu, koristiti i visoki pritisak i zonu u fazi obrane. U napadu ćemo se pokušati nametnuti posjedom i kontrolom, naravno koliko nam to protivnik dopusti.”


Pa ipak, dao je do znanja da to neće biti drugačije u odnosu na prvo poluvrijeme na Maksimiru, sve dok Villarreal nije poveo u 44. minuti iz jedanaesterca.


“Bit će neznatno promijenjen sastav, a isto tako i način igre. Prvo poluvrijeme u Zagrebu je pokazalo da ne trebamo odlaziti u neke ekstreme, dobro smo funkcionirali dok nismo primili nesretni gol. Zbog izostanka naših napadača nam je manevarski prostor sužen, ali i dalje vjerujemo da će to što imamo biti dovoljno. Imamo respektabilnu momčad i igrače koji su željni odgovoriti ovom izazovu”, izjavio je Krznar pod čijim je vodstvom Dinamo u uzvratnom dvoboju osmine finala na Maksimiru bio pobijedio Tottenham s 3-0, nadoknadivši zaostatak od 0-2 iz prve utakmice.


Rekao je kako Dinamo nije vježbao izvođenje jedanaesteraca, jer to nikada ne radi prije ovakvih susreta.


“U idealnom scenariju se nadamo odigrati utakmicu bez primljenog gola, dobro i odgovorno se postaviti u defenzivnom bloku, odraditi sve defenzivne zadatke, a vjerujem da imamo snage i rezerve za postići pogodak. Već s 1-0 bismo bili u vrlo komotnoj situaciji, ali ne volim unaprijed govoriti o razvoju situacije.”


Zbog pandemije neće biti publike na “Stadionu keramike” pa je Krznar uvjeren kako Villarreal neće biti u prednosti što igra na svom terenu.


“Domaće utakmice nemaju toliki značaj s obzirom na izostanak publike pa se mi vrlo komotno osjećamo na gostujućim utakmicama. Nema tog huka s tribina, popularnog 12. igrača za domaćine tako da i u ovu utakmicu ulazimo s nadom da možemo. Nemamo prizvuk gostovanja kao opterećenje”, poručio je.


Tijekom Dinamovog treninga u jednom su se trenutku ispred stadiona čuli povici “Dinamo, Dinamo” pa nije isključeno da su neki navijači ipak došli u gradić s 50.000 stanovnika unatoč sanitarnim mjerama.