Bitka za Europu

Modri su odradili veliki posao za Splićane, Hajduk je sada u psihološkoj prednost nad Rijekom

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Osim toga Splićani imaju bolji raspored, kod kuće dočekuju Goricu, ide u goste Šibeniku, te su u posljednjem kolu domaćini Lokomotivi



SPLIT Hajduk se pobjedom nad Varaždinom, uz poraz Rijeke na Rujevici od Dinama, približio momčadi s Rujevice na samo bod zaostatka u borbi za četvrtu poziciju koja vodi u novoformiranu Konferencijsku ligu. Ne treba pritom smetnuti s uma da Splićani imaju prednost boljeg međusobnog omjera u slučaju da Rijeka i Hajduk završe prvenstvo s istim brojem bodova. U ovom trenutku čini se da je Hajduk prije svega u  psihološkoj prednosti nad Rijekom, koja je doživjela težak poraz od Dinama. Osim toga Splićani imaju bolji raspored, kod kuće dočekuju Goricu, ide u goste Šibeniku, te su u posljednjem kolu domaćini Lokomotivi. S druge strane Riječane čekaju dva uzastopna gostovanja, kod dva davljenika, Slaven Belupa i Varaždina, a u posljednjem kolu domaćini su Gorici. Mogu li Hajduk i Rijeka ostvariti sve tri pobjede? Teško!  Za takvo nešto trebat će im velika doza sreće kao što su to igrači trenera Tramezzanija imali u Varaždinu.


Na toj utakmici ponovo je zablistao Stipe Biuk, koji iz utakmice u utakmicu igra kao da iza sebe ima nekoliko prvoligaših sezona, a ne kao da mu je ovo prva sezona. On bi trebao biti predvodnik nove momčadi Hajduka zajedno s većinom svojih suigrača iz juniorske ekipe koja je u subotu pobjedom nad Dinamom u Zagrebu nakon devet godina posta osvojila titulu prvaka. Stipu Biuka treba promovirati u igrača oko kojeg će se slagati buduća momčad, a da bi to dobilo na pravoj važnosti treba mu dati kapetansku traku. I to što prije! Biuk treba postati vođa i lider  nove momčadi Hajduka!