Prva HNL

Modri dolaze na Rujevici i teoretski potvrditi naslov prvaka, ali za to im treba pobjeda

Portal Novi list

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Osvojili smo bod, povećali prednost na vrhu ljestvice sa šest na sedam bodova i to nas može veseliti - rekao je Damir Krznar nakon Poljuda



ZAGREB Damir Krznar, trener Dinama, smatra da je remi na Poljudu realan ishod derbija.


– Bez obzira na našu težnju, odlučnost i ideju da dođemo do sva tri boda, ovaj ishod je realan – istaknuo je  Krznar. – U prvom je poluvremenu Hajduk bio čak i bolji, ali u drugom smo dijelu zatvorili praktički sve prilaze našem golu, a uz to smo imali nekoliko vrlo dobrih i opasnih situacija, pogotovo u zadnjih 15, 20 minuta što nas posebno veseli s obzirom na veliku potrošnju. Dominirali smo i u tom razdoblju, bili blizu, ali „pucalo“ nam je u zadnjih 16 metara. Možemo žaliti što neku šansu ili polušansu nismo iskoristili, ali priznajem: da smo došli do tog novog vodstva, možda ne bi bilo zasluženo. Osvojili smo bod, povećali prednost na vrhu ljestvice sa šest na sedam bodova i to nas može veseliti.


Dinamo nadolazećeg vikenda gostuje na Rujevici, modre očekuje još jedan derbi. Osijek s druge strane čeka teško gostovanje u Velikoj Gorici. Modri bi u slučaju pobjede nad Rijekom mogli i matematički osigurati novi naslov prvaka.




– Nismo još teorijski riješili pitanje naslova prvaka, ali slijedi nam utakmica protiv Rijeke na Rujevici i ondje napadamo i tu teoriju da konačno završimo borbu za naslov i da se možemo mirnije pripremati za finale Kupa –  rekao je trener Dinama.