Konferencijska liga

Modri će pokušati zaliječiti proljetne rane na Villamarinu: “Nismo autsajderi!”

Davor Petrović

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Bez obzira na ishod večerašnjeg gostovanja Dinama kod Betisa, početak nokut faze Konferencijske lige ne bi trebao biti koban za Sergeja Jakirovića



SEVILLA  Bez obzira na ishod večerašnjeg gostovanja Dinama kod Betisa (21 sati), početak nokut faze Konferencijske lige ne bi trebao biti koban za Sergeja Jakirovića. Jednostavno, odgovornima iz Maksimirske 128 prioritet je SuperSport HNL i ne plaća im se otpremnina zbog europske utakmice s jačim suparnikom.


Naravno, postoji i druga strana te utakmice na stadionu Benito Villamarin. Na primjer, može se dogoditi da Dinamo napravi veliko iznenađenje i do vrha se napuni samopouzdanjem. Istina, ta varijanta zvuči nategnuto, ali ovo sučeljavanje djeluje idealno za Jakirovića i njegove štićenike.


Betis je jak i zahtjevan suparnik. Imat ćemo respekta za njih sve do izlaska na teren. Budite uvjereni da će se i nas nešto ovdje pitati. Ne treba samo gledati ovu utakmicu, već i uzvrat, svih 180 minuta. Mi igramo na svoju kvalitetu, ali neke stvari moramo popraviti. Tražit ćemo način da istaknemo svoje vrline – poručuje Bruno Petković uoči dvoboja s Betisom.


Dužnici




Kako Dinamo izgleda u zadnje vrijeme, čudu u Sevilli se ne nadaju čak ni nepopravljivi optimisti, a to bi, barem u teoriji, trebalo značiti da je momčad rasterećena. Tko zna, možda se u takvim okolnostima konačno obistine Jakirovićeve nikada ostvarene najave o okomitoj igri nabijenoj tempom.


– Nameće se da ovu utakmicu igramo s malo pritiska, ali mi želimo pokazati snagu u situaciji u kojoj nam ne cvjetaju ruže. Mi smo Dinamo i nismo autsajderi. Došli smo puni motiva i ostali smo dužni, i sebi, i navijačima. Zbog toga ovdje želimo nešto pokazati. Imamo samopouzdanja, izvlačili smo se i iz većih problema – dodaje Petković.


Bez favorita


Bez obzira na stanje u Dinamovim redovima, trener Betisa Manuel Pellegrini tvrdi da ni ne pomišlja na podcjenjivanje suparnika.


– Dinamo u Hrvatskoj uvijek ide na pobjedu, a ima i iskustvo iz Like prvaka. Zbog toga očekujem izjednačenu utakmicu. Mi moramo ići korak po korak. Prema tome, prvo je na redu ovaj dvoboj u kojem nas čeka veliki rival. Mislim da ovdje nema favorita jer Dinamo neće zanemariti Konferencijsku ligu. Bili bismo u krivu kada bismo razmišljali na drugačiji način – kaže sedamdesetogodišnji stručnjak iz Čilea.


Betis je u Konferencijsku ligu stigao s gornjeg kata, uz veliko razočaranje. Naime, u skupini C Europske lige završio je na trećem mjestu, iza Glasgow Rangersa i praške Sparte, s time da u zadnja dva kola nije osvojio niti jedan bod. Nije isključeno da Pellegrinijev sadašnji oprez ima korijene u tim rezultatima.


– Naravno, voljeli bismo nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, ali Konferencijska liga ima istu važnost kao i ostala natjecanja. Tu je puno klubova na visokoj razini i finale koje izaziva veliki interes – zaključuje Pellegrini.