Prva HNL

Modri pucaju od zadovoljstva nakon trijumfa nad Hajdukom: “Ovo je naša najbolja utakmica”

Portal Novi list

Ante Čačić/Foto D. KOVAČEVIĆ

Ante Čačić/Foto D. KOVAČEVIĆ

Nadigrali smo Hajduk u svim segmentima igre - rekao je Arijan Ademi



ZAGREB U redovima Modrih nisu skrivali zadovoljstvo nakon trijumfa nad Hajdukom koji ih je učvrstio na čelu prvoligaškog poretka.


– Najvažnije je da smo odigrali jako dobru utakmicu. Veseli me što smo u jubilarnom, 100. derbiju ostvarili ovako veliku pobjedu – rekao je trener Dinama Ante Čačić. Vjerovao sam iako je u prvom poluvremenu rezultat bio negativan. Mi smo u prvih 45 minuta igrali dobro, kao momčad smo imali dobar gard, lopta je dobro išla, bili smo agresivni. Što mi je prolazilo kroz glavu kada smo primili gol? U derbijima uvijek pojedinac može riješiti, ali sam u poluvremenu momcima rekao da možemo preokrenuti i pobijediti i to se dogodilo.


Oglasio se i kapetan Dinama Arijan Ademi. 




– Nema vremena za slavlje, već u utorak nas čeka borba za Ligu prvaka. Ovo je naša najbolja ovosezonska utakmica, mislim da smo nadigrali Hajduk u svim segmentima igre. Zasluženo smo slavili, moglo je biti više golova razlike – kazao je Ademi.


U splitskom taboru raspoloženje je, prirodno, bilo potpuno oprečno:


– Ovo je bio težak poraz. Iznevjerili smo naše navijače. Imali smo dobar rezultat nakon poluvremena, ali jedna greška nas je koštala i u tri minute smo primili dva gola što je usmjerilo utakmicu. Nakon što smo primili dva gola preuzeli smo rizik. Imali smo neke šanse da se vratimo s 2:2, nismo ih iskoristili i onda nas je Dinamo kaznio iz kontranapade. Mislim da konačni rezultat nije realan, ali tako je kako je – rekao je trener Splićana Valdas Dambrauskas.