MLS is Back

MLS liga se nastavlja 8. srpnja turnirom bez gledatelja u Orlandu, okupit će se 26 momčadi

Hina

Sretni smo što se možemo priključiti Disneyu kako bismo ponovno pokrenuli sezonu 2020. MLS-a i što možemo ponovno igrati nogomet - izjavio je povjerenik MLS-a Don GarberNEW YORK Sjevernoameričko nogometno prvenstvo (MLS), prekinuto u ožujku zbog pandemije koronavirusa, nastavit će se 8. srpnja u Orlandu s turnirom bez gledatelja na kojem će se okupiti 26 momčadi, objavila je Liga u srijedu.


Turnir nazvan “MLS is Back” (“MLS se vraća), igrat će se do 11. kolovoza u Disney Worldu, prema formatu svjetskog nogometnog prvenstva s grupnom fazom u kojoj će se rezultati utakmica zbrajati za regularni dio sezone koja je prekinuta u ožujku nakon samo dva tjedna igranja.


Igrači će biti podvrgnuti strogom zdravstvenom protokolu i bit će testirani na Covid-19 svaki dan prije utakmice. Zaštitne maske i fizička distanca bit će nešto što će morati na utakmici poštivati svi na klupi, od pričuvnih igrača do osoblja.
“Sretni smo što se možemo priključiti Disneyu kako bismo ponovno pokrenuli sezonu 2020. MLS-a i što možemo ponovno igrati nogomet”, izjavio je povjerenik MLS-a Don Garber.


“Prilika da  imamo 26 klubova okupljenih na jednom mjestu u okolišu koji je kontroliran omogućuje nam da štitimo zdravlje naših igrača, trenera i ostalih članova osoblja”, dodao je.


Momčadi će se početi okupljati u Orlandu od 24. lipnja kako bi mogle trenirati i sve moraju biti tamo najmanje sedam dana prije prve utakmice


U ESPN-ovom kompleksu Wide World of Sports, gdje će i košarkaši NBA nastaviti svoju sezonu od 31. srpnja, svaki će klub odigrati najmanje tri utakmice u grupnoj fazi. Sastav grupa bit će poznat u četvrtak. Prve dvije momčadi iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane idu dalje u osminu finala koje igra po knockout sistemu.


Pobjednik turnira plasirat će se u Ligu prvaka Concacaf-a 2021.