Kvalifikacije za EP U-21

Mladu reprezentaciju nakon remija s Austrijom čeka Finska: “Idemo odigrati ozbiljno”

Portal Novi list

Bratol Franjić/Foto PIXSELL

Bratol Franjić/Foto PIXSELL

Gledali smo neke snimke Finske, oni znaju i vole igrati, a nemaju ništa izgubiti ni dobiti - kaže Ante Palaversa



 VARAŽDIN  Hrvatska U-21 selekcija spremna čeka kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2023 s Finskom, koja počinje danas u 18 sati u Varaždinu. Nakon remija bez golova s Austrijancima u petak, čime su izgubili maksimalni učinak u skupini, hrvatski nogometaši žele pobjedu nad Finskom. Polivalentni mladi reprezentativac Bartol Franjić u Varaždinu iščekuje novi kvalifikacijski ispit, domaći susret s Finskom.


– Analizirali smo Austriju; bila je to tvrda, ratnička utakmica i nažalost nismo postigli taj pogodak da si još više olakšamo put prema Europskom prvenstvu. Dat ćemo sve od sebe da sada pobijedimo Finsku i širom si otvorimo vrata. Austrija sada mora pobijediti Norvešku i nadam se da će nam pobjedom olakšati posao. Pobijedili smo u Finskoj, propustio sam taj nastup, ali naravno da sam pratio utakmicu. Bili su loši vremenski uvjeti, no srećom smo zabili dva gola i pobijedili. Ta nam je gostujuća pobjeda puno značila i s velikom vjerom možemo ući u susret s Finskom kod kuće. Dobra atmosfera je ključ svakog uspjeha, odlična smo grupa igrača, ginemo jedni za drugoga, igramo kao ekipa. To je pokazatelj ovakvog rezultata – kazao je Franjić.


Kvalifikacijsku utakmicu mladih Vatrenih protiv Finske najavio je vezni adut Ante Palaversa.




– Momčadski duh stoji iza takvih rezultata, svi se slažemo, svima je uz pojedinačni važan i momčadski nastup. Mislim da će sljedeće tri utakmice biti još bolje. Moramo gledati sebe, ići na pobjede, a igra nam ulogu i kako će odigrati Austrija protiv Norveške. Gledali smo neke snimke Finske, oni znaju i vole igrati, a nemaju ništa izgubiti ni dobiti. Igrat će opušteno. Mi idemo odigrati ozbiljno i pobijediti – zaključio je Palaversa.