Ivan Nevistić

Mladi vratar »bijelih« na posudbi u Varaždinu: “Protiv Rijeke bez strahopoštovanja”

Davor Petrović

Ivan Nevistić/D. ŠKOMRLJ

Ivan Nevistić/D. ŠKOMRLJ

Protiv Rijeke odmah moramo pokazati zube i ne smijemo imati strahopoštovanja. Nema razloga da se bojimo bilo kojeg suparnika - kaže Ivan Nevistić



ZAGREB Uzme li se u obzir stara poslovica koja kaže da se po jutru dan poznaje, Varaždin ima dosta razloga za optimizam uoči sutrašnjeg dvoboja s Rijekom. Istina, momčad pod stručnim vodstvom Samira Toplaka prošle je subote doživjela domaći poraz od Dinama (1:3), ali, isto tako, stoji da je pružila snažan otpor i većim dijelom utakmice bila ravnopravan suparnik lideru Prve HNL.


Preciznije, Varaždinci su izgledali dobro u prvih 15-ak minuta, a zatim su primili dva gola i izgubili ritam. U tom ih je razdoblju spašavao Ivan Nevistić, posuđeni vratar Rijeke, s dvije izvanredne intervencije. U drugom su dijelu, pak, opet pohvatali konce igre i zadali puno problema renomiranom suparniku, koji je pobjedu osigurao tek u sudačkoj nadoknadi utakmice.


– Dobro smo ušli u utakmicu, ali presjekla su nas dva brzo primljena gola. U svlačionici smo se konsolidirali, a trener je odmah napravio tri zamjene. Odigrali smo jako dobro drugo poluvrijeme, koje bi nam trebalo biti vodilja za nastavak sezone – kaže Nevistić.


Smanjiti pogreške


Znači, razlozi za zadovoljstvo postoje?




– Naravno, nećemo slaviti poraze, ali pokazali smo da imamo glavu i rep, i to protiv Dinama, koji je kvaliteta za sebe u našoj ligi. Prva dva gola primili smo nakon individualnih grešaka, iz naše dekoncentracije. Dinamo je bio bolji, ali mislim da nas nisu nadigrali. Vjerujem da ćemo sa svakim novim kolom biti sve bolji i bolji. Možda je naša igra protiv Dinama nekoga iznenadila, ali mi znamo koliko kvalitetno smo radili i trenirali. Na kraju krajeva, nakon što smo u 80. minuti smanjili na 2:1, nije im bilo svejedno. Bili smo dobri, ali sada takvu igru moramo pokazivati u kontinuitetu.


Za nešto više u dvoboju s Rijekom morate i smanjiti broj individualnih grešaka…


– Apsolutno. S Rijekom je važno da dobro uđemo u utakmicu i izbjegnemo propuste, poput onih koji su nas stajali dva gola u prvih 20 minuta s Dinamom. Na kraju krajeva, niti jedan drugi hrvatski prvoligaš ne može se nadati uspjehu ako radi takve greške. Protiv Rijeke odmah moramo pokazati zube i ne smijemo imati previše strahopoštovanja. Na treninzima radimo vrlo kvalitetno, i zato nema razloga da se bojimo bilo kojeg suparnika.


Pozitiva i karakter


Vaša momčad je protiv Dinama posrnula nakon dva brzo primljena gola, ali ipak se dovoljno brzo sabrala da zakomplicira utakmicu. Koliko vam to znači?


– To je jako pozitivno Trener je napravio zamjene koje su nam donijele novu energiju. Podigli smo glave i zaigrali kako znamo, iako smo gubili 2:0 od Dinama. Pokazali smo da ova momčad Varaždin ima karakter, a to je nešto za što se možemo uhvatiti.


Igrač ste Rijeke na posudbi u Varaždinu. Budi li sutrašnja utakmica neke emocije?


– Iskreno, ne. Maksimalno sam koncentriran na Varaždin i samo želim odraditi svoj dio posla na najbolji mogući način. Na posudbi sam i znam neke igrače Rijeke. Bit će mi drago da ih vidim i pozdravim se s njima prije utakmice. No, nemam neke posebne emocije ni sentimente.


Gostovanje Rijeke u Istri

Rijeka je odigrala dvije utakmice u dva tjedna?
– Nisam gledao njihovo gostovanje kod Istre 1961, ali čuo sam da se Rijeka dosta mučila. Ne sumnjam da će nam naš stručni stožer u analizi igre Rijeke ukazati na što moramo paziti. Siguran sam da imamo razloge za optimizam, ali, isto tako, smatram da nema smisla pričati putem medija. Teren je naša jedina istina, tamo moramo pokazati što znamo i koliko vrijedimo. Ponavljam, za nas je najvažnije da ne radimo individualne greške i sami sebe pobjeđujemo. Igramo kod kuće i imamo kvalitetu za povoljan rezultat – kaže Nevistić.