HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA

Mlada zvijezda Real Madrida pokrenula aplikaciju koja će pomoći siromašnoj djeci u učenju

Portal Novi list

Vinicius Junior (Real Madrid)/Foto REUTERS

Vinicius Junior (Real Madrid)/Foto REUTERS

"Moj cilj je pomoći djeci kako bi kroz obrazovanje mogla postići više u životu. Znam da je san svakog djeteta igrati nogomet, ali još je ljepše ako im kroz učenje možemo pomoći u borbi sa siromaštvom", rekao je Vinicius



RIJEKA Brazilski nogometaš u dresu Real Madrida Vinicus Junior ovih dana osnovao je Institut Vini Jr., organizaciju koja uz pomoć moderne tehnologije i sporta pomaže mladim Brazilcima pri učenju.


Na taj način želi pomoć svima koji nemaju pristup najkvalitetnijem obrazovanju, kako bi imali bolje prilike za upis na fakultete.  Vinicius je i sam bio u sličnoj situaciji pa zna s kakvim se problemima susreću osobe slabijeg materijalnog statusa.


“Moj cilj je pomoći djeci kako bi kroz obrazovanje mogla postići više u životu. Znam da je san svakog djeteta igrati nogomet, ali još je ljepše ako im kroz učenje možemo pomoći u borbi sa siromaštvom. U favelama treba stasati što više liječnika, odvjetnika i inženjera, a moja je namjera pomoći im u tome”, rekao je Vinicius, koji je u ovaj projekt uložio preko 300.000 eura.