Benjamin Šeško

Mlada slovenska napadačka zvijezda odlučila gdje će nastaviti karijeru

Hina

Za slovensku reprezentaciju Šeško je debitirao dan nakon što je proslavio 18. rođendan i do sada je sakupio 13 nastupa u kojima je postigao dva pogotka.Mladi 19-godišnji slovenski napadač Benjamin Šeško bit će novi igrač RB Leipziga, ali će do ljeta 2023. ostati u austrijskom prvaku Salzburgu u koji je stigao još 2019., objavio je u utorak njemački prvoligaš.


Šeško je za prvu momčad Salzburga prošle sezone postigao 11 pogodaka u 37 nastupa u svim natjecanjima, uključujući i šest utakmica koje je odigrao u Ligi prvaka. Svojim je pogocima i asistencijama pomogao Slazburgu da prošle godine osvoji dvostruku domaću krunu.


Jedan od Šeškovih konkurenata za mjesta u napadu Salzburga ove je sezone i 18-godišnji mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić.
Za slovensku reprezentaciju Šeško je debitirao dan nakon što je proslavio 18. rođendan i do sada je sakupio 13 nastupa u kojima je postigao dva pogotka.


Šeško će 1. srpnja 2023. s RB Leipzigom potpisati petogodišnji ugovor.


“RB Leipzig je jedan od najboljih njemačkih klubova i jedan od najboljih u Europi iz godine u godinu.


Klupska filozofija vjere u mlade igrače i igranja atraktivnog, napadačkog nogometa je idealna za mene. Usredotočen sam na sljedeću sezonu u Salzburgu, koju želim iskoristiti kako bih se nastavio razvijati i završiti s najvećim mogućim uspjehom”, izjavio je 195 cm visoki slovenski napadač u službenom priopćenju.