Ključni susret

Mlada reprezentacija u Danskoj lovi plasman na EURO, Bišćanove “trupe” mogu ukrasiti idiličan tjedan hrvatskog nogometa

Tomislav Volarić

Dominik Kotarski/Foto PIXSELL

Dominik Kotarski/Foto PIXSELL

Imamo dobar rezultat, ali to ne znači da se idemo gore braniti - kaže Dominik Kotarski, vratar hrvatske vrste



ZAGREB Hrvatska U-21 reprezentacija večeras u 18 sati igra uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Danske u Vejleu, a reprezentativci Dominik Kotarski i Michele Šego se nadaju da će ponoviti igru iz Pule. Hrvatska je u prvoj utakmici slavila sa 2:1.


– To je bila dosta tvrda utakmica, dosta napeta. Mislim da će biti jako teško i u Danskoj, ali pokazali smo da možemo igrati s njima i vjerujem da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo što stvarno zaslužujemo – kazao je Dominik Kotarski i dodao: – Možemo igrati s Dancima i imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Idemo tamo osigurati Europsko prvenstvo – najavljuje Kotarski tvrdeći kako u Vejleu hrvatska reprezentacija ima dobre šanse.


Težak posao


Danci su u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeli drugo mjesto iza Belgije, a u pohodu na Europsko prvenstvo priimili su svega šest golova. Nitko im osim Hrvatske nije uspio zabiti dva pogotka na istoj utakmici, ali dojam je kako mlade Vatrene u Vejleu čeka iznimno težak posao.




– U prvoj utakmici smo dobro krenuli i dobro stajali u bloku, dobro smo se kretali i čekali svoju šansu iz kontri. Oni ostavljaju dosta prostora, pogotovo u sredini i prema gore, njihova krila stoje dosta visoko i ne vraćaju se. No, ne trebamo srljati, tu trebamo tražiti našu šansu, imamo dobar rezultat, ali to ne znači da se idemo gore braniti – kaže Kotarski.


Izbornik Bišćan je Dance usporedio s Norveškom iza koje je Hrvatska završila kvalifikacijski ciklus. Mladi Vatreni su Norvešku dobili 3:2 u Varaždinu, a istim rezultatom su poraženi u Drammenu.


– Mislim da je Danska bolja ekipa od Norveške, iako i Norvežani imaju svoje kvalitete. Dosta smo se mučili i zbog naših pogrešaka izgubili tu utakmicu. Ali, možemo igrati s Dancima, imamo dobar rezultat iz prve utakmice tako da se idemo tamo »potući« i osigurati završnicu euro smotre – zaključio je Kotarski.


Dobra priprema


Michele Šego također smatra da su on i njegovi suigrači u petak u Puli dobro odigrali iako su Danci najteži suparnik u ovim dokvalifikacijama.


– Danci su jako čvrsta momčad, iza nas je teška utakmica, ali dobro smo se pripremili i rezultat je to pokazao. Očekujemo da će i uzvrat biti težak, ali ćemo se i za to dobro pripremiti – kaže Šego naglašavajući kako će Danci biti pod pritiskom jer moraju pobijediti.


– Oni će morati ganjati rezultat i morat će ostaviti prostora, tako da se nadam da ćemo iskoristiti šanse koje nam se otvore i da ćemo zabiti još više golova – izjavio je mladi hrvatski reprezentativac.