Dobar početak

Miroslav Iličić režirao preokret “zeleno-žutih”, riječki napadač zabio dva pogotka protiv reprezentacije Salvadora

Roberto Car

Miroslav Iličić

Miroslav Iličić

Bivši napadač Rijeke, Orijenta 1919 i Slaven Belupa pogotke je zabio u svega dvije minute nastavka



PULA Nogometaši Istre 1961 slavili su u prvoj pripremnoj utakmici uoči nove sezone. Protiv reprezentacije Salvadora su, u susretu igranom tri puta po 30 minuta, preokrenuli rezultat pogocima Miroslava Iličića u svega dvije minute drugog nastavka. Asistencije Bandea i Daničića pretvorio je u golove i najavio da aktualni, zasad osiromašeni igrački kadar zeleno-žutih, ipak ima strijelca. Nakon što je Istra 1961 slavila s 2:1 nakon 60 minuta igre, trener Garcia uveo je u igru u trećem poluvremenu igrače s klupe, ali se rezultat više nije mijenjao.


Igra po podu s minimalnim brojem dodira lopte, jednim ili dva, visoko dignuta zadnja linija i visoki presing kad to okolnosti na travnjaku dopuštaju, obilježje je nove Istre koju potpisuje Gonzalo Garcia. I naravno da takva preobrazba ne može proteći glatko. Da se ne može preko noći prihvatiti posve drugačiji način igre od dosadašnjeg. Stoga su brojne pogreške u dodavanju ipak bile shvatljive. Usto, ova jučerašnja utakmica protiv reprezentacije Salvadora, koja se priprema za nastup na Gold cupu u SAD-u i nije bezazlen suparnik, bila je tek prva pripremna. No, bez obzira na to, imalo se što vidjeti i postavljen je temelj igre koju će pulski sastav prezentirati u novoj sezoni.


Nije počelo dobro, prizemni ubačaj s lijeve strane i Perez je iz blizine pogodio mrežu iza Lučića. Na pulski odgovor trebalo je pričekati do 22. minute kad je golman Carabantes obranio udarac Lisice. Bilo je to gotovo sve u prvih 30 minuta. Nakon kraćeg odmora i osvježenja, u nastavku je nakon 12 minuta izjednačio Iličić. Nakon oduzete lopte, Bande je sjajno poslao loptu u prostor za svog napadača. Nepune dvije minute kasnije, Istra 1961 je povela 2:1. Daničić je s lijeve strane ubacio prizemno za Iličića, koji je iz blizine ponovno bio precizan.




 Treći dio susreta protekao je u malo grubljoj igri jer je u nekoliko navrata poneki igrač ostao na travnjaku, a Salvadorci su stvarali prilike pred pulskim golom, no golman Lučić je odličnim reakcijama u dva navrata sačuvao svoju mrežu. Uzvratio je Mišković glavom nakon kornera, ali je gostujući branič lukavo rukom, neprimjetno, podignuo loptu iznad grede. Iskusniji gosti su pritiskali pulsku mladost, ali je zeleno-žuta obrana izdržala sve napade, većina kojih je stizala s lijeve strane.