Trener svih trenera

MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ: Zadovoljan sam skupinom, ali neće biti lako opravdati ulogu favorita 

Edi Prodan

Miroslav "Ćiro" Blaževi/Snimio Sergej DRECHSLER

Miroslav "Ćiro" Blaževi/Snimio Sergej DRECHSLER

Ne vidim u Rusiji neku posebnu opasnost. Velika je to zemlja, ali nogomet joj nikad nije bio na razini površine - optimističan je Ćiro



RIJEKA Trener svih trenera, stotinama tisuća pratitelja hrvatske reprezentacije najdraži selektor svih vremena. Miroslav Ćiro Blažević hrvatsku je skupinu prokomentirao u svom stilu – prepun optimizma.


– Da smo je sami birali, teško bismo je bolje izabrali. Mada, ima tu i jedna zamka. Grupa nema ni jedno istinski veliko ime, nema neku zvučnu reprezentaciju kakve kod nas uvijek bude želju za nadigravanjem. Moramo opravdati ulogu favorita, a to u jednoj ovakvoj grupi nije ni malo jednostavno – ističe Ćiro.


Uvažavajući kvalitetu Slovačke, Cipra i Malte, od omiljenog selektora smo ipak posebno mišljenje zatražili o Rusiji, reprezentaciji s kojom smo se susreli u finišu prošlog svjetskog prvenstva, te Sloveniji koju vodi Rijeci također omiljeni – Matjaž Kek.




– Ne vidim u Rusiji neku posebnu opasnost. Velika je to zemlja, ali nogomet joj nikad nije bio na razini površine. Kad je pak u pitanju Slovenija, s kojom sam se i osobno na selektorskoj poziciji susretao, njihov veliki adut jeste Kek, no prema rezultatima posljednjih kvalifikacija ta reprezentacija ipak nije na nivou koji bi bio posebna opasnost našoj izabranoj vrsti.


Ponavljam, Hrvatska je izraziti favorit, ali, da se tako izrazim, njezina “anonimnost” krije nemale zamke – istaknuo je Miroslav Ćiro Blažević.