Transfer

Mirko Marić nastavlja karijeru u novom Berlusconijevom drugoligašu, klub ima velike ambicije

Hina

Foto Davor Javorović PIXSELL

Foto Davor Javorović PIXSELL

Monza je prošle sezone prvim mjestom u trećoj ligi izborila ulazak u Serie B, a pod vodstvom bivšeg čelnika Milana Silvija Berlusconija ima ambicije da po prvi puta u klupskoj povijesti izbori nastup i u Serie A



Novi talijanski nogometni drugoligaš Monza i hrvatski prvoligaš Osijek u utorak su potvrdili prelazak napadača Mirka Marića (25) iz Osijeka u Monzu s kojom je potpisao petogodišnji ugovor.


Monza je prošle sezone prvim mjestom u trećoj ligi izborila ulazak u Serie B, a pod vodstvom bivšeg čelnika Milana Silvija Berlusconija ima ambicije da po prvi puta u klupskoj povijesti izbori nastup i u Serie A.


“Stalno sam govorio da ćemo pričekati pravu priliku i ponudu koja bi zadovoljila i NK Osijek i mene osobno. I dočekali smo je. Zaista su mi prvi dojmovi odlični, zapravo od onog trenutka kada su započeli razgovori s njima, od te njihove iskazane želje i odlučnosti da me dovedu sve mi pokazuje da sam ispravno odlučio. Monza je veliki projekt, jako su ozbiljni ljudi preuzeli vođenje kluba i brzo ga žele lansirati u Serie A.




Želim im zahvaliti na povjerenju i dati svoj doprinos ostvarenju toga cilja”, rekao je Marić koji je prošle sezone postigao 20 golova za Osijek.


Prema navodima talijanskih medija, vrijednost transfera je 4.5 milijuna eura