Minimalna pobjeda

Minhenski Bayern teže od očekivanog slavio protiv meksičkog Tigresa, Pavard Bavarcima donio povijesni trofej

Hina

Bavarci tijekom slavlja/Foto REUTERS

Bavarci tijekom slavlja/Foto REUTERS

Njemačkom sastavu je to drugi naslov na klupskom SP-u nakon što je prvu titulu osvojio 2013. protiv Raja Casablance, ali i povijesni šesti trofej unutar godine dana



DOHA Nogometaši njemačkog bundesligaša Bayerna pobjednici su klupskog Svjetskog prvenstva koje je održano u Kataru nakon što su u finalnom susretu pobijedili meksički Tigres sa 1-0.


Pogodak odluke zabio je Benjamin Pavard u 59. minuti.


Njemačkom sastavu je to drugi naslov na klupskom SP-u nakon što je prvu titulu osvojio 2013. protiv Raja Casablance. Dodajmo i kako je to Bayernu povijesni šesti trofej unutar godine dana nakon što su osvojili njemačko prvenstvo, Kup i Superkup, Ligu prvaka i europski Superkup.




Meksikancima može biti utjeha što su u prvom nastupu na SP-u stigli do finala postavši prvi klub iz CONCACAF-a kojem je to uspjelo.


Europski prvak je bio izraziti favoriti protiv meksičkog sastava, no Bavarci su teže nego što se očekivalo stigli do pobjede. Bayern je u polufinalu pobijedio Al Ahly sa 2-0, dok je Tigres na putu do finala morao igrati dvije utakmice, u četvrtfinalu je porazio korejski Ulsan sa 2-1, a u polufinalu brazilski Palmeiras sa 1-0.


Prvo veliko uzbuđenje na utakmici vidjeli smo u 18. minuti kada je Kimmich zabio pogodak udarcem s više od 20 metara. Međutim, nakon pregledavanja VAR snimke utvrđeno je kako je Lewandowski, koji se nalazio u zaleđu, smetao vrataru.


VAR je presudio i u 60. minuti, ovoga puta u korist Bayerna. Pavard je zabio pogodak, no sudac je označio zaleđe Lewandowskog. VAR soba je ipak poništila odluku linijskog suca i njemačka momčad je povela.


Sve je moglo biti gotovo u 81. minuti, no udarac Tolissoa je završio u okviru gola.