Predigra za mercato

Milan zainteresiran za Olma, odštetna klauzula iznosi 80 milijuna eura, modri čekaju postotak…

Hina

Dani Olmo/Foto REUTERS

Dani Olmo/Foto REUTERS

Hrvatskom prvaku pripast će i 20 posto od budućeg transfera, a Leipzig je u Olmov ugovor ugradio klauzulu od 80 milijuna eura



RIM Talijanski nogometni velikan Milan ovoga bi ljeta mogao pokušati angažirati bivšeg igrača zagrebačkog Dinama Španjolca Danija Olma, koji je u siječnju potpisao za RB Leipzig.


Talijanski mediji navode kako će “Rossoneri” ponovno pokušati angažirati 22-godišnjeg veznjaka kojeg su lovili i u siječnju.


No, Olmo je umjesto u Serie A preselio u Bundesligu. Dinamo je za Španjolca dobio između 18 i 20 milijuna eura, a još desetak će dobiti kroz brojne bonuse. Hrvatskom prvaku pripast će i 20 posto od budućeg transfera, a Leipzig je u Olmov ugovor ugradio klauzulu od 80 milijuna eura.




Olmo je potpisao ugovor na četiri godine, ali na ‘Čizmi’ vjeruju kako će već nakon šest mjeseci preseliti na San Siru. Navodno, bi u cijelom poslu trebao pomoći njemački stručnjak Ralf Rangnick (61) koji uskoro preuzima kormilo sedmerostrukog prvaka Europe, a u Milan dolazi upravo iz Leipziga gdje je ove sezone bio direktor sporta i razvoja u tom klubu.


Talijanski mediji su se raspisali i o prelasku “talijanskog dragulja” Nicole Zaniola (21) iz Rome u Juventus.


Roma je do sada odbijala razgovore o prodaji mladog veznjaka, međutim financijski problemi u klubu natjerali su vodstvo kluba da razmisle o njegovoj prodaji. Juventus je spreman platiti 50 milijuna eura plus bonusi.


Zaniolo je stigao u Romu 2018. iz Intera koji ima pravo na 20 posto odštete prilikom idućeg transfera.


Momčad za novu sezonu polako slaže i Inter, a jedan od igrača na listi želja Antonija Contea je branič Chelsea Emerson Palmieri.


Inter je ponudio 20 milijuna eura za Brazilca, no “Bluesi” traže 10 milijuna eura više. “Nerazzurri” su spremni platiti 30 milijuna ukoliko uz Emersona na San Siro stigne i napadač Olivier Giroud.