Kup Italije

Milan uvjerljivom pobjedom protiv Lazija prošao u polufinale Kupa, igrala su i dva hrvatska nogometaša

Hina

Olivier Giroud/Foto REUTERS

Olivier Giroud/Foto REUTERS

Danas ćemo saznati i posljednje polufinaliste, a sastaju se Atalanta - Fiorentina (18 sati) i Juventus - Sassuolo (21 sat)



MILANO  Nogometaši Milana na uvjerljivi su se način plasirali u polufinale talijanskog Kupa. Kao domaćin Milan je svladao rimski Lazio s 4-0 te je izborio dvije polufinalne utakmice protiv Intera.


Utakmica je riješena nakon prvih 45 minuta jer je tada Milan stekao tri gola prednosti. Domaći sastav je poveo u 24. minuti kada je Romagnoli poslao sjajnu loptu u prostor i asistirao Rafaelu Leau koji daje prvi pogodak na susretu.


U smiraju prvih 45 minuta eksplodirao je Francuz Olivier Giroud koji je prije nekoliko dana s dva gola preokrenuo rezultat u gradskom derbiju i donio Milanu ligašku pobjedu protiv Intera od 2-1. I sada je zabio dva gola Laziju za velikih 3-0 Milana. Priča je zaokružena u 79. minuti golom Kessieja za 4-0.




Za Milan je od 61. minute zaigrao hrvatski nogometaš Ante Rebić, dok je na drugoj strani Toma Bašić počeo utakmicu za Lazio te je zamijenjen u 51. minuti.


Prije Milana u polufinale se plasirao njegov gradski rival Inter koji je kao domaćin pobijedio Romu 2-0 tijekom utorka. U tom susretu je hrvatski nogometaš Ivan Perišić bio asistent kod prvog Interovog gola (Džeko).


Danas ćemo saznati i posljednje polufinaliste, a sastaju se Atalanta – Fiorentina (18 sati) i Juventus – Sassuolo (21 sat).