Serie A

Milan na pogon Ante Rebića pobijedio Lazio i zasjeo na prvo mjesto ljestvice za kraj godine

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Milan i Lazio su odigrali sjajnu predstavu. Domaćin je poveo 2-0, Lazio se vratio, da bi "Rossoneri" u sudačkoj nadoknadi stigli do važne pobjede



RIM Nogometaši Milana okončat će 2020. godinu na prvom mjestu Serie A nakon što su u derbiju 14. kola pobijedili Lazio sa 3-2 golom Thea Hernandeza u drugoj minuti sudačke nadoknade, uz sjajnu predstavu Ante Rebića koji je zabio gol i izborio jedanaesterac.


Milan se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto ispred gradskog suparnika Intera koji je u ranije odigranom susretu na gostovanju pobijedio Veronu sa 2-1.


Milan i Lazio su odigrali sjajnu predstavu. Domaćin je poveo 2-0, Lazio se vratio, da bi “Rossoneri” u sudačkoj nadoknadi stigli do važne pobjede.




Milan je poveo Rebićevim golom u 10. minuti. Calhonoglu je izveo korner, a Rebić s ruba peterca glavom pogodio donji desni kut. Hrvatskom napadaču bio je to ovosezonski prvijenac u Serie A u desetom nastupu. Sedam minuta kasnije domaćin je povećao prednost, a ponovo je u jednoj od ključnih uloga bio Rebić izborivši kazneni udarac.


Hrvatski reprezentativac je pucao, Patric je pokušao blokirati udarac, no igrao je rukom i sudac Marco Di Bello je nakon provjere pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Calhanoglu.


U 28. minuti Di Bello je dosudio novi jedanaesterac, ovoga puta za goste. Pucao je Ciro Immobile, Donnarumma je sjajno obranio, no Luis Alberto je pospremio odbijanac u mrežu. Immobile se za promašeni jedanaesterac iskupio u 59. minuti zabivši za 2-2.


Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Hernandez je donio slavlje za domaćine. Calhanoglu je ubacio iz kornera, a Hernandez zabio za pobjedu. Rebić je igrao cijeli susret.


Milan ponovo ima bod više od gradskog suparnika koji je nekoliko sati bio na vrhu ljestvice nakon slavlja u Veroni.


Roma je u Rimu pobijedila Cagliari sa 3-2. Jordan Veretout (11), Edin Džeko (71) i Gianluca Mancini (77) su zabili za domaćine, a Joao Pedro (59, 90+2-11m) oba gola za goste. Nažalost, Marko Rog je kod gostiju već u 15. minuti napustio teren zbog ozljede.


Napoli je odigrao tek 1-1 protiv Torina spasivši se u posljednjim trenucima od poraza. Armando Izzo je u 56. minuti doveo goste u vodstvo, a izjednačio je Lorenzo Insigne u sudačkoj nadoknadi.


U derbiju davljenika Genoa je na gostovanju pobijedila Speziju sa 2-1.


Domaćin je poveo u 10. minuti preko Mbale N’Zola, a Genoa je okrenula rezultat golovima Mattie Destra (15) i Domenica Criscita (74-11m). Martin Erić je u domaćim redovima odradio cijeli susret, baš kao i Milan Badelj za goste, dok je Marko Pjaca ušao u igru u 84. minuti.