Serie A

Milan Badelj i Adrijan Šemper dobili nove vlasnike, Genou kupio američki investicijski fond

Hina

Milan Badelj

Milan Badelj

Genoa je osnovana 7. rujna 1893. godine i najstariji je talijanski nogometni klub



RIM Američki investicijski fond 777 Partners kupio je najstariji talijanski nogometni klub Genou za 150 milijuna eura, objavili su talijanski mediji.


Talijanski mediji su objavili kako su Amerikanci i predsjednik Genove Enrico Preziosi postigli dogovor, a službeno priopćenje kluba očekuje se u narednim satima.


777 Partners je privatna investicijska tvrtka sa sjedištem u Miamiju. Osnovana je 2015. godine, a u svom portfelju imaju i manjinski udio u španjolskom prvoligašu Sevilli.




Talijanski poduzetnik Preziosi je od 1998. do 2003. bio predsjednik Coma, a u lipnju 2003. kupio je Genou nakon ispadanja kluba u Serie C1.


Zanimljivo, više puta je bio kažnjavan i suspendiran. Bio je umiješan u skandal s lažnim računovodstvom 2000-ih (Bilanciopoli), kojim su klubovi manipulirali cijenom nogometaša i drugim lažnim trikovima s računima kako bi prošli financijske testove. Preziosi je bio suspendiran na četiri mjeseca i kažnjen sa 15.000 eura.


Zbog financijskih prekršaja dok je vodio Como, 2009. mu je zabranjen rad u nogometu na četiri mjeseca, a kažnjen je i sa 100.000 eura. Preziosiju je također, zabranjeno raditi dva mjeseca u srpnju 2008. zbog prodaje Domenica Criscita u Juventus, a suspendiran je i na 10 dana u studenom 2008. godine kada je ušao na teren u posljednjoj utakmici sezone.


Genoa je osnovana 7. rujna 1893. godine i najstariji je talijanski nogometni klub. Trenutačno su u Genoi dva hrvatska nogometaša Milan Badelj i Adrian Šemper.