Sporazumno

Mijo Caktaš raskinuo s Osijekom, poznato je i gdje nastavlja karijeru

Portal Novi list, Hina

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Caktaš je u Osijek došao krajem siječnja 2022. godine te je ukupno skupio 70 nastupa za Osječane



Mijo Caktaš, 31-godišnji dosadašnji vezni nogometaš Osijeka, više nije član tog hrvatskog prvoligaša nakon što je između dvije strane potpisan sporazumni raskid ugovora, navodi službena internetska stranica NK Osijek.


Caktaš je u Osijek došao krajem siječnja 2022. godine te je ukupno skupio 70 nastupa za Osječane tijekom kojih je postigao 24 pogotka uz četiri asistencije. Caktaš je, inače, sa 101 pogotkom peti najbolji strijelac u povijesti hrvatskih prvenstava.


Ove sezone Caktaš je u 22 utakmice dao devet pogodaka, od toga sedam u prvenstvu, jedan u Europi i jedan u Hrvatskom kupu. Dolaskom Zorana Zekića na trenersku klupu Osijeka Caktaš je počeo gubiti mjesto u udarnoj momčadi te se klub većim dijelom od tada okrenuo mlađim snagama i svojim talentiranim igračima, čime je Caktaš imao sve upitniju minutažu na travnjaku.




Rođeni Splićanin karijeru je počeo u Dugopolju, a potom je igrao u dva navrata za Hajduk, ruski Rubin iz Kazanja te Damac, klub iz Saudijske Arabije. Upisao je u karijeri i jedan nastup za seniorsku hrvatsku reprezentaciju.


Po mnogim najavama Caktaš bi karijeru trebao nastaviti u kineskom nogometu, a Osijek će ostaviti na četvrtom mjestu prvoligaške ljestvice.