Francusko prvenstvo

Metz šokirao Lyon pogotkom u 90. minuti, PSG i Lille ostali na čelu ljestvice

Hina

Hrvatski nogometni reprezentativac Toma Bašić postigao je treći pogodak za Bordeaux u uvjerljivoj pobjedi



LYON Pogotkom u 90. minuti nogometaši Metza šokirali su domaći Lyon u dvoboju 20. kola francuskog prvenstva i spriječili ga da se vrati na vrh ljestvice, gdje se ponovno nalazi aktualni prvak PSG.


Strijelac je bio belgijski napadač Aaron Iseka Leya koji je svojoj momčadi donio sedmu pobjedu u sezoni, a Lyonu tek drugi poraz. Lyon je ostao na 40 bodova, dva manje od vodećeg dvojca, PSG-a i Lillea.


Lille je u sučevom dodatku došao do pobjede 2-1 protiv Reimsa, koja ga drži u mrtvoj utrci s Parižanima. Gosti su poveli u 36. minuti, a preokret je stigao u drugom poluvremenu. Bamba je pogodio za 1-1 u 48. minuti, a pobjedu Lilleu donio je David u prvoj minuti sučevog vremena.




Hrvatski nogometni reprezentativac Toma Bašić postigao je treći pogodak za Bordeaux u uvjerljivoj 3-0 (0-0) pobjedi ostvarenoj na gostovanju kod Nice. Bivši igrač Hajduka je u 87. minuti pogodio na asistenciju Traorea za konačnih 3-0, nakon što su prije njega strijelci za gostujuću momčad bili Hwang (50) i Baysse (75). Bašić je bio u početnoj postavi, odigrao je cijelu utakmicu, a od 33. minute je igrao opterećen žutim kartonom.


U gostima je slavio i Rennes koji je sa 2-1 svladao Brest golovima Bourigeaud (6) i Grenier (76) iz kaznenog udarca. Domaće je u vodstvo doveo Honorat već u trećoj minuti.


Strasbourg je osvojio sva tri boda pobijedivši Saint-Etienne kao domaćin s 1-0. Jedini strijelac bio je Ajourque u 29. minuti.


Nantes i Lens su odigrali neodlučeno 1-1. Poveli su domaći u 36. minuti, kad je Louza realizirao kazneni udarac. Bod Lensu donio je Kakuta pogotkom u 81. minuti.



Standings provided by SofaScore LiveScore