Poruka iz Maribora

Matjaž Kek tvrdi: “Damir Mišković ne bježi iz kluba, Rijeka je u teškoj situaciji kao i svaki drugi klub Europi”

Portal Novi list

Matjaž Kek i Damir Mišković/Foto Arhiva NL

Matjaž Kek i Damir Mišković/Foto Arhiva NL

Sigurno da bi mu dobro došla neka nova energija, odnosno financijska pomoć. Mislim da on traži investitora za dodatni iskorak Rijeke - ustvrdio je Kek za index.



RIJEKA Damir Mišković je otvoreno priznao da se sve teže nosi s brojnim financijskim problemima koji otežavaju svakodnevno poslovanje kluba s Rujevice. Bez svježeg kapitala Rijeka će teško ponovo rezultatski uzletjeti. Sve ovo neki su protumačili kao signal da Mišković napušta klub, odnosno njegov odlazak i prodaju kluba nekome od zainteresiranih kupaca. No, za index se oglasio Miškovićev dugogodišnji trener i jedna od glavnih karika uzleta kluba otkada je iza njega stao kapital talijanskog bogataša Gabrielea VolpijaMatjaž Kek i ustvrdio upravo suprotno.


– Ne bih ja to protumačio kao da Mišković odlazi iz kluba. Pazite, Damir je Rijeka, Rijeka je Damir. Naravno da je klub, kao i svaki drugi u Europi, u ovoj situaciji u teškom financijskom stanju. Mišković razmišlja zdravo. On daje ono što ima i ne obećava ono što nema. Ja to ne vidim kao bježanje ili napuštanje kluba jer je on previše u toj priči oko Rijeke. No sigurno da bi mu dobro došla neka nova energija, odnosno financijska pomoć. Mislim da on traži investitora za dodatni iskorak Rijeke, a ne kao izlaz iz kluba – izjavio je Kek za index.