Liga nacija

Mateo Kovačić: “Pripremili smo se za teškog suparnika, pripadamo u Ligi A”

Hina

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Nećemo ići na bod nego se pripremamo za pobjedu. Jedva čekamo istrčati, stadion je fenomenalan i spremni smo za dobar dvoboj - poručio je hrvatski veznjak



STOCKHOLM Vezni igrač Chelsea i hrvatske reprezentacije Mateo Kovačić poručio je na novinarskoj konferenciji u Solni kako “Vatreni” protiv Švedske neće ići na bod, nego se pripremaju za pobjedu, dodavši kako žele ostati u elitnom razredu Lige nacija.


“Utakmica nam je jako važna jer želimo ostati u Ligi A, smatram da tu i pripadamo. Nećemo ići na bod nego se pripremamo za pobjedu. Jedva čekamo istrčati, stadion je fenomenalan i spremni smo za dobar dvoboj,” poručio je hrvatski veznjak.


Kovačić očekuje tešku utakmicu kako što je bila u Zagrebu koju su svjetski doprvaci dobili sa 2-1.




“Bit će to teška utakmica, kao što je bila ona u Zagrebu, pogotovo u drugom poluvremenu kada je Švedska odigrala bolje od nas. Pripremili smo se za teškog suparnika, idemo odraditi dobru utakmicu i pokušati pobijediti. Švedska ima dobre pojedince, a ujedno je i jako dobra kao momčad. Ne bih nikoga izdvajao, kvaliteta im se vidjela na Maksimiru.”


Hrvatska će u susretu protiv Švedske biti oslabljena neigranjem standardnog stoperskog para Lovren – Vida. Branič ruskog Zenita je otpao zbog žutih kartona, a Vida je pozitivan na koronavirus. Neće biti Kramarića, niti Rebića, no u reprezentaciju se vraćaju Livaković i Petković. Reprezentacija se u petak ponovo testirala, a rezultati će biti poznati sutra ujutro.


“Situacija je takva kakva jest. Domagoju Vidi želimo brz oporavak i povratak na teren. Mi ostali osjećamo se dobro, želimo odigrati dobru utakmicu, a najvažnije je ostati zdrav,” dodao je Kovačić.


Poput Dalića i Kovačić se osvrnuo na rasplet dodatnih kvalifikacija za EURO koji je “Vatrenima” donio i posljednjeg protivnika u skupini D, reprezentaciju Škotske.


“Tko god da nam je došao u skupinu, bilo bi nam teško, i Srbija i Škotska su dobre reprezentacije. Međutim, ima još vremena do EP-a, idemo se prvo pripremiti za sutrašnji susret sa Švedskom,” poručio je Kovačić.