U sjajnom nizu

Mateo Furijan nakon četvrte proljetne pobjede Crno-bijelih: “Opatija se u ovoj ligi nema koga bojati”

Ivan Volarić

Mateo Furijan/Foto M. LEVAK

Mateo Furijan/Foto M. LEVAK

Vjerujem da ćemo sigurno ostvariti veliki broj pobjeda u drugom dijelu sezone, a onda se možemo nadati i visokom plasmanu - rekao je veznjak Opatijaca



RIJEKA Teškom mukom ostvarena pobjeda nad Sesvetama dodatno je popravila ionako sjajno raspoloženje u redovima nogometaša Opatije. Crno bijeli nisu odigrali utakmicu za nogometne sladokusce, ali su pokazali zavidnu natjecateljsku zrelost i prije svega silnu želju za uspjehom. Trener Zoran Bogolin i njegov stožer uspjeli su ove zime stvoriti pobjedničku kemiju i od skupine jako dobrih igrača za ovaj rang natjecanja složiti momčad koja je pokazala da se opravdano od nje mogu očekivati velike stvari ovoga proljeća.


– Cijeli tjedan smo se pripremali za Sesvete i sve što smo se dogovarali i pričali, sve to smo sproveli u djelo – govori Mateo Furijan, veznjak Opatije s poslovično velikim obimom odrađenog posla na sredini terena, što nije izostalo ni prošloga petka. – U prvom poluvremenu smo bili malo lošiji, nismo najbolje stajali. Na poluvremenu smo se dogovorili da ih malo pritisnemo i odmah smo pokazali zašto smo tako uspješni u proljetnom dijelu sezone. Nemamo se razloga bojati nikoga do kraja prvenstva. Ova ekipa ima kvalitetu sve do kraja pobijediti. Vjerujem da je to moguće, jer na visokoj smo razini, kvalitetno treniramo, a po imenima svatko od nas može igrati ligu više. Neki igrači čak i prvoligaški nogomet. Uz kvalitetu koju imamo ne trebamo se bojati nikoga, protiv svakoga moramo ići na pobjedu.


Ali, ta ista imena igrala su u Opatiji i jesenas pa Crno bijeli nisu ni izbliza djelovali tako uvjerljivo na terenu.




– Imali smo malo lošiji start u sezonu, bilo je i ozljeda, bolesti… Kada se sve to posložilo, počeli smo se postepeno dizati. U pripremama nismo najbolje igrali, ali trenirali smo stvarno jako dobro. Mi smo općenito ekipa koja ne pobjeđuje previše u pripremama, no zato kada dođu službene utakmice, odmah se dignemo na razinu više i izgleda to puno bolje. Uostalom, to se vidjelo ovoga proljeća. Četiri utakmice – četiri pobjede! Vjerujem da ćemo i u idućem kolu protiv Mladosti u Ždralovima nastaviti tako – dodao je Furijan.


Vodeći Jadran iz Ploča je na »plus osam«, drugoplasirane Sesvete na »plus četiri«, a trećeplasirani Zrinski na »plus dva«. Prvo mjesto vodi izravno u viši rang, drugo jamči kvalifikacije, a možda i treće, ovisno o ishodu licenciranja.


– Ako nastavimo s pobjedama, sve je moguće i dostižno. Vjerujem da ćemo sigurno ostvariti veliki broj pobjeda u drugom dijelu sezone, a onda se možemo nadati i visokom plasmanu – zaključio je bivši junior Rijeke s višegodišnjim stažom u crno bijelom dresu.


Danas protiv U-21 Kine

Nogometaši Opatije danas će od 15 sati na Kantridi odigrati prijateljsku utakmicu protiv U-21 reprezentacije Kine. Trener Zoran Bogolin koristit će uglavnom igrače koji su imali manju minutažu prošloga petka.