Novi izazov

Marko Pjaca u Anderlechtu: “Pun sam želje za dokazivanjem…”

Marko Cvijanović

Marko Pjaca

Marko Pjaca



RIJEKA Marko Pjaca karijeru nastavlja u Anderlechtu. Krilni napadač Juventusa posljednjeg je dana prijelaznog roka pronašao klub u kojem bi trebala oživjeti karijera hrvatskoga reprezentativca koji nije imao sreće s ozljedama. Poslije posudbi u Schalkeu i Fiorentini i dviju operacija koljena, Pjaca je svoju nogometnu sreću pronašao u Belgiji.


– Odlično se osjećam, jako sam sretan što sam završio u Bruxellesu i jedva čekam svoj novi početak. Puno se toga pisalo posljednjih tjedana, istinitih i neistinitih stvari, ali na kraju mi je drago kako je sve završilo. Sada sam u Anderlechtu i jedva čekam treninge i utakmice. Anderlecht? Svi znamo da je riječ o velikom klubu sjajne povijesti, koji redovito igra u europskim natjecanjima. Istina, ove sezone nije na očekivanoj razini, ali do kraja sezone ima se još puno igrati. Kad sam potpisivao ugovor i bio na liječničkom pregledu uspio sam obići klupske prostorije i trening kamp i stvarno sam impresioniran. Kažem, znao sam da je Anderlecht veliki klub, a uvjeti koje ću kao igrač imati su zaista u tom rangu, sjajni – kaže Pjaca koji je postao prvotimac devetoplasirane momčadi elitnog belgijskog nogometnog razreda koji pamti i bolje dane.


Pjaca dugo čeka povratak u pravu formu…




– Život me, pogotovo u posljednje vrijeme, naučio da razmišljam utakmicu po utakmicu, a osjećam se odlično. Pun sam želje za dokazivanjem, fizički se osjećam jako dobro, ali naravno da top formu mogu dostići samo kroz utakmice. Zato, uostalom, i jesam došao ovdje gdje znam da ću dobiti, odnosno zaraditi pravu minutažu. Znate da o nekim brojkama i velikim obećanjima nikada nisam volio pričati, pričat ću na terenu gdje i treba.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU