Počinje nogometna tržnica

Marko Livaja po svemu sudeći neće ostati na Poljudu, procurilo je ime kluba koje želi dovesti prvog strijelca HNL-a

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Hajdukov dragulj Stipe Biuk mogao bi biti prvi koji će naputiti Poljud. Talijanska Atalanta navodno je spremna platiti 7 milijuna eura na ime obeštećenja



SPLIT Pune ruke posla nakon osvajanja Rabuzinovog sunca imati će predsjednik kluba Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Sada, kada je napokon jedan trofej osvojen, Kup, navijači očekuje iskorak iduće sezone i osvajanje titule. No, u ljetnom prijelaznom roku svi će se pojačati, a isto se očekuje i od Hajduka. Prva zadaća trebala bi biti zadržati postojeći kadar što neće biti jednostavno. Za nekim igračima Hajduka ima dosta interesa, u prvom redu Markom Livajom, najboljim igračem i strijelcem HNL-a.


Kako smo neslužbeno doznali već je nekoliko europskih klubova poslalo upite u svezi možebitnog transfera Livaja. Tako je navodno Benfica, s kojom Hajduk ima dobro odnose, spremna platiti između 10 i 12 milijuna eura za najboljeg igrača Hajduka. Livaja bi pritom imao godišnji ugovor od 2 do 2,5 milijuna eura. Tu je i Werder iz Bremena, povratnik u Bundesligu.


Hajdukov dragulj Stipe Biuk mogao bi biti prvi koji će naputiti Poljud. Talijanska Atalanta navodno je spremna platiti 7 milijuna eura na ime obeštećenja. O Filipu Krovinoviću navodno razmišlja berlinska Hertha. Svojom minutažom nije zadovoljan Marin Ljubičić, koji želi otići s Poljuda. Lijevi bočni David Čolina prošle sezone bio je blizu odlasku u Torino kod Ivana Jurića. Klub i igrač imaju dogovor da Čolina ovoga ljeta može promijeniti sredinu.