Hajduk

Marko Livaja oduševio navijače svojim ostankom do 2024., ali i preuzeo velik rizik na sebe

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Svaka čast prije svega Livaji koji je odbio puno više eura iz Turske, nego što su mu ponudili to predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius, iako će on biti najbolje plaćeni hajdukovac. Špekulira se da bi godišnje mogao zarađivati uz bonuse između 800.000 i 1.000.000 eura



SPLIT Marko Livaja skinuo je veliki kamen sa leđa navijača, svojom odlukom da će karijeru nastaviti u bijelom Hajdukovom dresu. Proteklih dana Hajdukov navijači puk aklamacijom je zazivao ostanak Livaje u Hajduk. To se i dogodilo.


Na Poljudu su službeno obznanili tu „veliku i sretnu vijest“. Svaka čast prije svega Livaji koji je odbio puno više eura iz Turske, nego što su mu ponudili to predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius, iako će on biti najbolje plaćeni hajdukovac. Špekulira se da bi godišnje mogao zarađivati uz bonuse između 800.000 i 1.000.000 eura. To je i zaslužio!


Naime da nije bilo njega njegovih prezentacija, golova, asistencija, uz dužno poštovanje spram svih ostalih dionica bivšeg trenera Tramezzanija, mladog dragulja Biuka, reprezentativnog vratara Kalinića, ne vjerujemo da bi Hajduk uspio izboriti plasman u Konferencijsku ligu. U drugom dijelu sezone, točnije od svojeg povratka, točnije dolaska u zimskom  prijelaznom roku u Hajduk, odigrao je 17 utakmica, od čega 16 u početnih jedanaest, zabio je 7 golova, imao je 8 asistencija.




Njegovim dolaskom ne dvojimo svi će imati koristi, ponaprije momčad, suigrači, uz njega će dragulj Biuk još više napredovati, klub, navijači.  On je garancija boljih uspješnih godina Hajduka koji je 16 godina bez titule prvaka, deset godina od posljednjeg osvajanja Kupa Hrvatske, Rabuzinovog sunca, koji desetak godina čeka na plasman u jednu od skupina europskog natjecanja. Svojim ostankom među bijele do ljeta 2024. godine, ako dakako ugovor odradi do kraja, Livaja je istovremeno na sebe preuzeo veliki rizik.


Navijači su sada u transu, euforiji, ekstazi, no  kada prođe ovo ludilo oko službene objave da će Livaja i naredne tri godine igrati u bilom dresu, u konačnici sve osim osvajanje titule prvaka neće priznati. Samo ne može jedan igrač sam to ostvariti, on je kamen temeljac.