NK OPATIJA

Marko Bjelanović, napadač Opatije, uoči susreta s Interom na Kantridi: “Želimo dobiti svaku utakmicu”

Ivan Volarić

Marko Bjelanović/Foto: D. KOVAČEVIĆ

Marko Bjelanović/Foto: D. KOVAČEVIĆ

To je normalan mentalitet svakoga sportaša. Napravila se strašna ekipa i strašna klapa. Po meni stvara se jedna velika i pozitivna priča - rekao je 31-godišnji napadač



RIJEKA Nogometaši Opatije nakon remija u Vinkovcima (2:2) danas otvaraju domaće prvenstveno poglavlje ove drugoligaške sezone. Opatijci će od 17.30 sati na Kantridi ugostiti Inter, još jednog bivšeg prvoligaša, uz saznanje da su kraj Bosuta, za razliku od pripremnih dvoboja, pružili vrlo dobru partiju.


– Prije svega znali smo da će biti tako s obzirom na brojne promjene u momčadi. Treba uvijek malo vremena da sve to sjedne na svoje mjesto. U Vinkovcima smo izgledali jako dobro. Istina, primili smo dva nesretna gola, posebno drugi u sučevoj nadoknadi vremena, ali generalno ostaje pozitivna slika nakon te utakmice – govori napadač Opatije Marko Bjelanović.


– Inter uvijek ima mladu i poletnu ekipu, bit će teško, ali mislim da smo mi iskusniji i ne bismo se trebali previše obazirati na suparnike. Moramo se fokusirati na sebe i ako smo mi pravi, čisto sumnjam da nam netko može parirati.




Opatijske redove nakon remija s Cibalijom napustio je Mateo Furijan (Krk), još uvijek su ozlijeđeni Pejanović i Jukičić, u konkurenciju se vraćaju Bertoša i Bogolin.


– Činjenica je da došlo dosta mladih igrača, a tu je i nas nekoliko iskusnijih. Napravila se strašna ekipa i strašna klapa. Po meni stvara se jedna velika i pozitivna priča – nastavlja Bjelanović.


Trener i glavni klupski sponzor Zoran Bogolin naglasio je da je glavni cilj ove sezone stabilizirati se u Drugoj HNL.


– Klub je iznio svoj cilj, ali kada pogledamo kakvu ekipu imamo, onda bi ambicije trebale biti veće nego prošle sezone. Mi igrači želimo dobiti svaku utakmicu i to je normalan mentalitet svakoga sportaša. Želimo se boriti za sam vrh, a ako bude malo sreće i zdravlja, da pokušamo biti prvi. Zašto ne? Prvenstvo će biti iznimno zanimljivo, ispada pet klubova, bit će velika borba i za vrh. Evo, Orijent 1919 je odmah na startu dobio donedavnog prvoligaša Varaždina koji ima jaku ekipu – dodaje Bjelanović, koji je prošlu sezonu zaključio sa šest golova i šest asistencija… Puno bolje je igrao nego što to pokazuje statistika.


– Sigurno da mi je kao napadaču želja zabiti što više golova, ali u konačnici manje je bitno koliko ću zabiti, jedino bitno je da momčad pobjeđuje. Konačno sam povezao dvoje pripreme, ozljede su me zaobišle, osjećam se dobro i nadam se da će se taj rad vratiti na terenu – poručio je 31-godišnji napadač.


Iz opatijskog drugoligaša naglašavaju da s obzirom na važeće epidemiološke mjere na tribine mogu samo oni navijači koji posjeduju odgovarajuću COVID-potvrdu. S obzirom na to da neće biti prijenosa uživo na klupskim stranicama, ostalima preostaje najljepši pogled na travnjak Kantride, onaj s gornje ceste…