Sudačka analiza

Mario Strahonja zaključio kako je sudac Ante Čulina ipak napravio jednu pogrešku u Velikoj Gorici

Portal Novi list

Ante Čulina s trenerima Jakirovićem i Sopićem uoči početka utakmice/Foto PIXSELL

Ante Čulina s trenerima Jakirovićem i Sopićem uoči početka utakmice/Foto PIXSELL

Momčilo Raspopović nije zaslužio drugi žuti karton u završnici utakmice



RIJEKA Sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja u emisiji Stadion analizirao je sporne situacije iz prošlog HNL kola. Osvrnuo se i na suđenje Ante Čuline i njegovih suradnika u Velikoj Gorici, te potvrdio da je ispravno poništen pogodak Tonija Fruka u drugoj minuti, te da sudac nije pogriješio kada nije pokazao na bijelu točku nakon duela Krizmanića i Frigana u domaćem kaznenom prostoru. No, Čulina je pogriješio kada je pokazao drugi žuti karton Momčilu Raspopoviću zbog simulacije, odnosno prema sucu pokušaja iznuđivanja kaznenog /slobodnog udarca. Budući da je snimka odmah pokazala da je u Raspopovićevu slučaju bilo kontakta s dvojicom igrača Rijeke Strahonja je samo potvrdio ono što se moglo naslutiti.


– To mora biti jasan prekršaj za isključenje. Zaključak je da igrač Gorice nije trebao biti isključen – rekao je Strahonja.


Zdenko Lovrić ispravno je, prema HRT-ovom stručnom komentatoru,  poništio pogodak Hajduja zbog prekršaja Awaziema u napadu. Isto tako Strahonja je pohvalio Ivana Bebeka i Frana Jovića u VAR sobi za reakciju kada je dosuđen pa poništen kazneni udarac za Osječane u Koprivnici.