Super Mario

Mario Mandžukić mogao bi se vratiti u Europu, ima ponudu španjolskog “davljenika”

Hina

Mario Mandžukić u dresu Juventusa/Foto REUTERS

Mario Mandžukić u dresu Juventusa/Foto REUTERS

Mandžukić je od siječnja do srpnja bio u Al-Duhailu za kojeg je upisao sedam nastupa uz jedan postignuti pogodak



MADRID  Španjolski nogometni prvoligaš Celta Vigo zainteresirana je za dovođenje bivšeg hrvatskog reprezentativca, 34-godišnjeg napadača Marija Mandžukića koji je od srpnja bez kluba, izvijestili su u ponedjeljak brojni španjolski mediji.


“Celta Vigo se raspituje o situaciji s Marijom Mandžukićem uoći mogućeg dovođenja. On je bez momčadi nakon kratkog boravka u Kataru”, izvijestila je radio postaja Cadena COPE iz svoje lokalne redakcije u gradu Vigu.


Mandžukić je od siječnja do srpnja bio u Al-Duhailu za kojeg je upisao sedam nastupa uz jedan postignuti pogodak.




Osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018. ima iskustva igranja u Španjolskoj jer je nosio dres Atletico Madrida od srpnja 2014. do srpnja 2015. U 43 nastupa za crveno-bijele postigao je 20 golova.


Celta zauzima 17. mjesto među 20 klubova prve lige, a u ponedjeljak je smijenila trenera Oscara Garciju koji je tako postao prvi smijenjeni trener u Primeri ove sezone. Na klupi bi ga mogao zamijeniti Eduardo Coudet, aktualni trener brazilskog Internacionala. On je već vodio Celtu od 2002. do 2003. Sportske novine Marca izvijestile su kako španjolski klub dovršava detalje oko njegovog prelaska.


Ove godine je polusezonu u Celti odigrao Filip Bradarić koji je također s Hrvatskom sudjelovao u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Celta je ljetos odbila mogućnost otkupa njegovog ugovora od Cagliarija.


Mandžukić je kao slobodan igrač bio zanimljiv mnogim klubovima u prošlom prijelaznom roku, a imao je već i gotovo potpisan ugovor s ruskim Lokomotivom. Najviše interesenata bilo je u Italiji pa se Mandžukića povezivalo s Romom, Milanom, Sassuolom, Bolognom, a spominjan je i mogući povratak u Juventus.