Druga NL

FOTO Mario Kordić-Gružić iznova odlučio susjedski derbi, Opatijci sve bliže naslovu prvaka

Ivan Volarić

Simon Simonaj i David Žabec/A. KRIŽANEC

Simon Simonaj i David Žabec/A. KRIŽANEC

Bodovi su jedino po čemu će Opatijci pamtiti ovaj derbi. Igrom nisu oduševili, štoviše gosti s Mavrinaca su u pojedinim periodima utakmica ostavili nešto bolji dojam

OPATIJA – GROBNIČAN   1:0




RIJEKA  Utakmica 25. kola Druge NL: Opatija – Grobničan 1:0 (1:0). Stadion Kantrida. Gledatelja: 600. Sudac: Ivan Šantić (Kastav) 7. Strijelac: 1:0 Kordić-Gružić (20′). Žuti kartoni: Furijan (Opatija).


OPATIJA: Prskalo -, Pozderac 6,5, Graf 7, Arapović 6 (od 64′ V. Bogolin -), Kožić 6 (od 83′ Malinić -), A. B. Bogolin 6 (od 64′ Grujević -), Pejanović 6,5, Kordić-Gružić 7 (od 75′ Furijan -), Macolić 6,5, Marić 6,5, Žabec 6 (od 83′ Grbac -).


GROBNIČAN: Curać 6,5, Ušalj 6 (od 87′ Maraš -), Bosančić 6 (od 67′ Begović -), Pilčić 6 (od 67′ Jabita -), Mohorić 5,5, Simonaj 6, Prpić 5,5 (od 31′ Golić 6), Kočević 5,5 (od 67′ Rupčić -), Ivančić 6, Batarelo 6, Srzentić 6.




Mario Kordić-Gružić prometnuo se u čovjeka odluke susjedskih derbija primorskih klubova u Drugoj NL. Veznjak Opatije svojim pogotkom odlučio je ogled na Krku, a onda i sedam dana kasnije sudar s Grobničanom na Kantridi. U 20. minuti utakmice činilo se da je uža obrana Grobničana otklonila opasnost ispred Žabeca i Pejanovića. No, s time se nije složio uporni Kordić-Gružić, koji je iščeprkao loptu na vrhu šesnaesterca i kraj trojice igrača Grobničana efektno pogodio lijevi gornji kut nemoćnog vratara Curaća – 1:0.


Foto galerija: Druga NL: Opatija - Grobničan Foto: Ana Križanec


Šantiću najteže


Ispostavilo se da je taj pogodak donio Opatijcima pobjedu koja ih je dodatno učvrstila na čelu ljestvice. Crno bijeli pet kola prije kraja prvenstva imaju četiri boda ispred Radnika (koji nije dobio i po svemu sudeći neće dobiti licencu za Prvu NL), odnosno osam bodova ispred Karlovca i devet bodova ispred Kustošije. Bodovi su jedino po čemu će Opatijci pamtiti ovaj derbi. Igrom nisu oduševili, štoviše gosti s Mavrinaca su u pojedinim periodima utakmica ostavili nešto bolji dojam, a uz malo mirnoće u završnici mogli su zagorčati život lideru. Najteže je bilo sucu Ivanu Šantiću, Kastavcu, koji je morao “dijeliti pravdu” Opatijcima i Grobničanima. Nije mu bilo lako slušati pritužbe s obje strane, no u cjelini je odradio dobar posao.


Vruća završnica


Utakmica se otvorila tek u završnih 20 minuta. Pričuve su s obje strane unijele određenu živost. U 73. minuti Ivančić se našao s loptom u nogama ispred Prskala. Bivši veznjak Opatije nije najbolje reagirao, netko je očešao loptu koja je otišla zamalo kraj gola. Tri minute kasnije Pejanović je povukao kontru domaćih. Žabec je izašao sam ispred Curaća, mogao je gurnuti loptu za Vala Bogolina na drugoj vratnici, no odlučio se za udarac kojega je vratar Grobničana odbio u korner. Ivančić je u 81. minuti probao glavom, no ponovo je zamalo promašio. Imali su u završnici Opatijci još nekoliko kontri, no ostali su nedorečeni u završnici. Grobničani su s druge strane uz podršku svojih grlatih navijača pokušavali poravnati, no iskusna opatijska obrana ipak je uspjela sačuvati dragocjene bodove za veliku radost u svlačionici nakon utakmice. Trener Zoran Bogolin nagradio je igrače novom pripremnom utakmicom protiv Rijeke u ponedjeljak na Rujevici.



Standings provided by Sofascore