Nestašni dečko

Mario Balotteli ponovo briljira: “Moj nedostatak truda je pridonio tome da Messi i Ronaldo zajedno osvoje 12 Zlatnih lopti”

Hina

Mario Balotelli/Foto REUTERS

Mario Balotelli/Foto REUTERS

Igrač švicarskog Siona još misli da može igrati za reprezentaciju



SION Talijanski nogometaš Mario Balotelli kazao je kako je on osobno isključivi krivac što su toliko Zlatnih lopti za najboljeg igrača svijeta osvojili Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.


Balotelli je tijekom karijere imao velikih problema u ponašanju, zbog čega mnogi smatraju da nije ispunio svoj potencijal i pokazao sav svoj talent.


“Moj nedostatak truda je pridonio tome da Messi i Ronaldo zajedno osvoje 12 Zlatnih lopti koje se svake godine dodjeljuju najboljim igračima svijeta. Moj menadžer Mina Raiola, koji je umro prošle godine, uvijek mi je govorio istu stvar: ‘Ako Messi i Cristiano Ronaldo imaju toliko trofeja Ballon d’Or, ti si kriv’. Bio je u pravu, prečesto sam igrao sa samo 20 posto svojih mogućnosti,” rekao je Balotelli, koji sada igra za švicarski Sion.




On još uvijek misli da još može izboriti mjesto u talijanskoj reprezentaciji.


“Kada nosim dres reprezentacije, osjećaj je nevjerojatan. Uvijek sam se slagao s izbornikom Robertom Mancinijem, nije istina da smo se posvađali u Manchester Cityju. I dalje mislim da mogu igrati za reprezentaciju”, rekao je bivši igrač Intera, Milana, Liverpoola i Manchester Cityja.


U osam godina Balotelli je za talijansku reprezentaciju odigrao 36 utakmica i postigao 14 golova. Posljednji put za reprezentaciju je nastupio 2018., a šest godina ranije bio je finalist Europskog prvenstva. Tijekom karijere osvojio je trofeje s Milanom, uključujući naslov Serie A i Ligu prvaka, a sa Cityjem je bio prvak Premier lige i osvajač FA kupa.


Uz sve to, doživio je gomilu suspenzija, a dobar dio utakmica je odigrao bez imao želje. Često se tužio na rasističke uvrede, koje su ga odredile dok je kao dijete ganskih izbjeglica kasnije posvojen i odrastao u Lombardiji.