Ostaje u Italiji

Mario Balotelli ipak neće nastaviti karijeru u Brazilu, potpisao je za klub Mirka Marića

Hina

Mario Balotelli/Foto REUTERS

Mario Balotelli/Foto REUTERS

 Prošle sezone Balotelli je u dresu Brescie u 19 utakmica zabio pet golova



MILANO Iako se najavljivalo da će karijeru nastaviti u brazilskom prvoligašu Vasco da Gami, nestašni Mario Balotelli (30) potpisao je za talijanskog drugoligaša Monzu, gdje će mu suigrači biti bivši napadač Osijeka Mirko Marić te 19-godišnji napadač Dinama Antonio Marin, koji je na posudbi u klubu čiji je vlasnik Silvio Berlusconi.


Balotelli je s Monzom potpisao ugovor do kraja sezone, odnosno do 30. lipnja 2021. godine, objavili su talijanski mediji. Monza je nakon deset kola na devetom mjestu talijanske Druge lige sa 14 bodova i gol razlikom 9-9, dok vodeća Salernitana ima 23 boda.


U Monzi ga čeka nekoliko poznatih lica, bivši vlasnik AC Milana Silvio Berlusconi i njegova desna ruka Adriano Galliani, zatim trener Christian Brocchi, koji ga je vodio u u proljetnom dijelu sezone 2015–16. u AC Milanu, te suigrač iz tog razdoblja veznjak Kevin-Prince Boateng (33), koji je u svojoj karijeri igrao za čak 14 klubova.




Prošle sezone Balotelli je u dresu Brescie u 19 utakmica zabio pet golova. No, ispadanjem Brescie u Drugu ligu postao je slobodan igrač i dugo je tražio novi klub.


Balotelli je jedan od najtalentiranijih talijanskih igrača i kada je fokusiran na nogomet u stanju je pružati vrhunske partije. No, zbog nediscipline i sklonosti svakojakim ispadima nikad nije ostvario puni potencijal. Tijekom karijere promijenio je puno klubova, igrao je za Inter, Manchester City, AC Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, a proteklu sezonu proveo je u Bresciji. Za talijansku reprezentaciju odigrao je 36 utakmica i postigao je 14 golova, ali posljednji nastup u dresu “azzurra” ostvario je 2018. godine.