ATP Cincinnati

Marin Čilić više od tri sata lomio otpor Finca Ruusuvuorija, sada ga čeka treći nositelj

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

I u trećem setu se Čilić morao namučiti, napravio je čak 22 neprisiljene pogreške i tri je puta izgubio svoj servis, no uzeo ga je Fincu četiri puta i na kraju zaključio meč u svoju korist



CINCINNATI Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo teniskog Masters 1000 turnira u Cincinnatiju nakon što je u drugom kolu izbacio Finca Emila Ruusuvuorija (ATP-44.) sa 6-4, 6-7 (5/7), 7-5


U meču koji je trajao tri sata i devet minuta Čilić je servirao 13 aseva, ali i napravio deset dvostrukih pogrešaka. Spasio je šest break lopti, ali je pet puta izgubio svoj servis. No suparniku ga je uzeo sedam puta. Također, Čilić je napravio 55 neprisiljenih pogrešaka, ali ih je i Finac napravio dosta – 51.


Nakon prvog seta u kojem je Čilić uzeo Ruusuvuoriju dva puta servis, a svoj je izgubio jednom, u drugom setu finski tenisač pruža jači otpor. Obojica po jednom gube svoj servis i set odlazi u tie break u kojem je bolji Ruusuvouri.




I u trećem setu se Čilić morao namučiti, napravio je čak 22 neprisiljene pogreške i tri je puta izgubio svoj servis, no uzeo ga je Fincu četiri puta i na kraju zaključio meč u svoju korist.


Ovo je bio njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatskog tenisača.


U trećem kolu Čilić će igrati protiv trećeg nositelja mladog Španjolca Carlosa Alcaraza s kojim je do sada igrao dva puta i jednom ga pobijedio.