Nastavak ulaganja

Marijan Kustić predao na upotrebu novi hibridni travnjak NK Varaždinu

Hina

Marijan Kustić/D. KOVAČEVIĆ

Marijan Kustić/D. KOVAČEVIĆ

Vrijednost investicije ugradnje hibridnog travnjaka iznosi oko 7,3 milijuna kuna, od kojih je HNS financirao dopremu i ugradnju travnjaka s 5,5 milijuna kuna, a Grad Varaždin i NK Varaždin osigurali su 1,8 milijuna kunaVARAŽDIN  Nogometnom klubu Varaždin u četvrtak je na uporabu predan novi travnjak s umjetnom travom, a čelni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić istaknuo je da je ulaganje u sportsku infrastrukturu ulaganje u budućnost.


Vrijednost investicije ugradnje hibridnog travnjaka iznosi oko 7,3 milijuna kuna, od kojih je HNS financirao dopremu i ugradnju travnjaka s 5,5 milijuna kuna, a Grad Varaždin i NK Varaždin osigurali su 1,8 milijuna kuna za pripremu nogometnog igrališta za postavljenje umjetne trave.


„Ovo je još jedan pokazatelj svega onoga što zadnjih godina Hrvatski nogometni savez ulaže u infrastrukturu”, rekao je Kustić dodavši da je želja HNS-a ulagati u infrastrukturu gdje god je to moguće, ali uz neophodnu pomoć lokalne uprave i samouprave.
„Svi pokazatelji govore, u ove dvije-tri godine što ulažemo u infrastrukturu i terene, da su utakmice bolje, kvalitetnije, da je manje ozljeda. Ovakve stvari sigurno su dobar temelj da bi danas-sutra na ovakvim travnjacima imali nove Modriće, Rakitiće i ostale igrače”, rekao je Kustić.


Predsjednik varaždinskog Županijskog nogometnog saveza Varaždin, ujedno predsjednik Komisije za infrastrukturu i član Izvršnog odbora HNS-a, Nenad Horvatić istaknuo je da je HNS sve bliže cilju da svi tereni prvoligaša budu hibridni kako bi Prva liga dobila na kvaliteti.


„Vodimo se prema onom cilju 105 terena s umjetnom travom, odnosno pet po županiji, a gotovo svaka županija će do kraja godine dobiti barem jedan teren”, rekao je Horvatić.


I varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu koju nitko ne može otuđiti.


„Imamo teren koji ovdje uvijek ostaje. Ostat će za naš klub NK Varaždin koji će se, vjerujemo svi, vratiti druge sezone u Prvu ligu, ostat će za naše mlađe uzraste koji će ovdje trenirati”, naglasio je Bosilj izrazivši nadu da će na stadionu u Varaždinu uskoro zaigrati i hrvatska nogometna reprezentacija.


Predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez rekao je da vjeruje da će se, zahvaljujući novom terenu, u subotu vidjeti prava kvaliteta NK Varaždina te da će pobjedom protiv momčadi Kustošije krenuti u osvajanje prvog mjesta u Drugoj ligi.