Velika počast

Maradonina “Božja ruka” uskoro bi mogla osvanuti na novčanici, ali postoji jedan veliki problem

Hina

Neki Argentinci su se nakostriješili pri pomisli da bi se "Božja ruka" nalazila na službenom vladinom dokumentu, jer bi se to moglo smatrati odobravanjem nezakonitosti,  s obzirom da je Maradona postigao gol rukomBUENOS AIRES Argentinski kongres uskoro će raspravljati o zahtjevu da se fotografija pokojne nogometne zvijezde Diega Maradone stavi na novčanicu od 1000 pezosa.


Na novčanici vrijednoj oko 12.27 dolara po tečaju u ponedjeljak, na jednoj bi se strani nalazilo lice Maradone, a na drugoj slika “Božje ruke“, jednog od njegovih najpoznatijih golova protiv Engleske na SP 1986. godine, predložila je članica Doma senatora Kongresa Norma Durango.


“Ideja nije samo odati počast našem najvažnijem idolu već i razmišljati o ekonomskom pitanju”, rekla je Durango. “Smatramo da će turisti kad dođu ovdje poželjeti sa sobom povesti i Maradonu. Bio dobar ili loš, on je najpoznatiji Argentinac na svijetu”.
Neki Argentinci su se nakostriješili pri pomisli da bi se “Božja ruka” nalazila na službenom vladinom dokumentu, jer bi se to moglo smatrati odobravanjem nezakonitosti,  s obzirom da je Maradona postigao gol rukom.


Na trenutnoj banknoti  od 1000 pezosa nalazi se nacionalna ptica, Rufous hornero.