Osigurao ostanak

Maradona produžio ugovor, Gimnasia La Plata objavila da Diego ostaje trener do kraja iduće sezone

Hina

Diego Armando Maradona/Foto REUTERS

Diego Armando Maradona/Foto REUTERS

Maradona je postao trener Gimnasie iz La Plate kad su bili na dnu prvenstvene ljestvice. Pod njegovim vodstvom rezultati su se malo poboljšaliBUENOS AIRES Jedan od najboljih nogometaša u povijesti Diego Maradona (59), koji je u rujnu 2019. postao trener Gimnasie iz La Plate, produžio je ugovor sa argentinskim prvoligašem i ostaje njihov trener do kraja sezone 2020-2021, objavio je u srijedu klub koji je jedini naslov državnog prvaka osvojio 1929. godine.


Maradona je postao trener Gimnasie iz La Plate kad su bili na dnu prvenstvene ljestvice. Pod njegovim vodstvom rezultati su se malo poboljšali, ali klub je i dalje bio u zoni ispadanja kada je sezona definitivno prekinuta u travnju zbog pandemije koronavirusa. Nakon toga Argentinski nogometni savez donio je odluku da nitko neće ispasti iz Prve lige, pa je Gimnasia ostala u najjačem razredu argentinskog nogometa.


Prije povratka u Argentinu Maradona je zadnji trenerski posao obavljao je u Meksiku, gdje je vodio drugoligaša Dorados Sinaloa.