Trenerska packa

Manuel Pellegrini se obrušio na Ronalda Koemana: “Tijekom karijere sam više puta prekrižio neke igrače, ali ne telefonski”

Hina

Manuel Pellegrini/Foto REUTERS

Manuel Pellegrini/Foto REUTERS

Trener mora imati snage lice u lice razgovarati s igračima - dodao je trener Betisa



BARCELONA Bivši trener Real Madrida i Manchester Cityja Manuel Pellegrini (66) oštro je kritizirao novog trenera Barcelone Nizozemca Ronalda Koemana zbog načina na koji je prekrižio urugvajskog napadača Luisa Suareza.


Koeman je navodno u kratkom telefonskom razgovoru kazao Suarezu kako na njega ne računa poručivši mu da potraži novi klub.


“Koeman pokazao nedostatak poštovanja prema Suarezu obavijestivši ga telefonom. Čuo sam da je razgovor trajao 60 sekundi,” kazao je 66-godišnji čileanski stručnjak za ESPN.




“Tijekom karijere sam više puta prekrižio neke igrače, ali ne telefonski. Trener mora imati snage lice u lice razgovarati s igračima,” dodao je Pellegrini koji je u srpnju ove godine preuzeo Real Betis.


Suarez je u Barcu stigao 2014. iz Liverpoola za 82 milijuna eura. U dresu katalonskog velikana upisao je 283 nastupa postigavši 198 golova, a pritom je osvojio 13 trofeja pri čemu jednu Ligu prvaka i četiri prvenstva.


Urugvajac je jedan od četvorice igrača koje je Koeman obavijestio da je njihovo vrijeme u klubu gotovo, a među njima je navodno i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.