Englesko prvenstvo

Manchester United nakon ispadanja iz Kupa remizirao protiv “fenjeraša”, Frank Lampard debitirao porazom

Hina

Frank Lampard/Foto REUTERS

Frank Lampard/Foto REUTERS

Nikola Vlašić nije ulazio s klupe u pobjedi West Hama



LONDON  U susretu 24. kola Premier lige nogometaši Manchester Uniteda odigrali su samo 1-1 kod Burnleyja, sastava koji se nalazi na dnu prvoligaške ljestvice.


Drugi je to kiks Uniteda u samo nekoliko dana, jer je, podsjetimo, krajem prošlog tjedna ispao u FA kupu od drugoligaša Middlesbrougha.


Poveo je United golom Pogbe u 18. minuti, ali je domaći sastav izjednačio na samom startu drugog dijela. U 47. minuti strijelac je bio Rodriguez. Do kraja su gosti pokušavali vratiti vodstvo, tek u zadnjih dvadesetak minuta je zaigrao i Cristiano Ronaldo, no rezultat se nije mijenjao. Manchester United je skliznuo s četvrtog mjesta. Preskočio ga je West Ham koji je slavio u utorak navečer.




Newcastle je pobijedio pred svojim navijačima Everton 3-1 i tako upisao tek drugu domaću pobjedu u sezoni. Bila mu je ona dovoljna da napusti opasnu zonu ispadanja, a ujedno se Newcastle večerašnjem suparniku približio na samo bod zaostatka.


Prva dva pogotka su bili autogolovi. Prvo je domaći igrač Lascelles pogodio vlastitu mrežu, ali je već u idućem napadu tragičar postao gostujući igrač Holgate te je rezultat bio 1-1. U nastavku je prvo Fraser u 56. doveo Newcastle u vodstvo 2-1, dok je u 80. Kieren Trippier postavio konačnih 3-1 postigavši svoj premijerni gol u dresu Newcastlea. Frank Lampard je po prvi puta u Premier ligi vodio Everton i nije uspio zaustaviti negativan niz.


Zaustavio ga je, pak, West Ham koji je nakon dva prvenstvena poraza u nizu svladao Watford na domaćem terenu s minimalnih 1-0. Jedini gol postigao je Bowen u 68. minuti, a hrvatski nogometaš Nikola Vlašić ostao je kroz cijelu utakmicu na West Hamovoj klupi.


U srijedu će utakmice ovog kola igrati Norwich – Crystal Palace, Manchester City – Brentford, Tottenham – Southampton i Aston Villa – Leeds, dok se u četvrtak sastaju Wolverhamtpon – Arsenal i Liverpool – Leicester.


Premier liga, 24. kolo:


West Ham – Watford 1-0 (Bowen 68)


Newcastle – Everton 3-1 (Holgate 37-ag, Fraser 56 / Lascelles 36-ag, Trippier 80)


Burnley – Manchester United 1-1 (Rodriguez 47 / Pogba 18)