Oproštaj od velikana

Manchester United će uoči utakmice Lige prvaka protiv Kopenhagena odati počasti svojoj nedavno preminuloj legendi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Očekuje se da će igrači nositi crne trake oko ruke, na travnjaku Old Trafforda bit će položeni vijenci, a prije početka dvoboja će biti održana minuta šutnje



MANCHESTER Manchester United planira još jednom odati počast svojoj preminuloj legendi Bobbyju Charltonu uoči utakmice Lige prvaka u utorak navečer na Old Traffordu.


Sir Bobby Charlton je u subotu umro u dobi od 86 godina, a iz United su potvrdili da se nastavljaju razgovori s Charltonovom obitelji i Uefom za daljnje komemorativne planove uoči utakmice skupine A Lige prvaka protiv Kopenhagena.


Očekuje se da će igrači nositi crne trake oko ruke, na travnjaku Old Trafforda bit će položeni vijenci, a prije početka dvoboja će biti održana minuta šutnje.




Navijači su već od subote počeli ostavljati bukete cvijeća i šalove u podnožju skulpture “United Trinity”, koja prikazuje Bobbyja Charltona, Georgea Besta i Denisa Lawa, trojicu najboljih igrača momčadi Manchester Uniteda koja je 1968. osvojila naslov prvaka Europe. Od nedjelje je unutar stadiona otvorena knjiga žalosti, a sadašnji menadžer Erik ten Hag i članovi prve momčadi su svoje poruke ostavili u trening centru u Carringtonu.


Charlton je debitirao za United 1956. i odigrao 758 utakmica, postigavši 249 golova. To su bili dugogodišnji klupski rekordi dok ih nisu nadmašili Ryan Giggs i Wayne Rooney. Uz naslov prvaka Europe 1968., prvi koji je osvojio neki engleski klub, Charloton je s Unitedom je osvojio tri naslova prvaka Engleske i jedan FA kup. Bio je izniman i na reprezentativnoj razini. Za Englesku je odigrao 106 utakmica i postigao 49 pogodaka, a bio je jedan od ključnih članova reprezentacije koja je 1966. osvojila naslov Svjetskog prvaka. Dobio je viteški naslov 1994. za svoje zasluge u nogometu.