Malo su se zaigrali...

Manchester Cityju prijeti izbacivanje iz Lige prvaka zbog kršenja financijskog fair-playa

Hina

City je navodno zaobišao UEFA-ina pravila prema kojima klub može potrošiti samo onoliko novca koliko je dobio preko sponzorskih ugovora, prikrivajući novac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i prezentirajući ga kao novac od sponzora.LONDON Novi engleski prvak Manchester City mogao bi ostati bez mogućnosti natjecanja u Ligi prvaka zbog nepoštivanja financijskog fair-playa, pišu »New York Times« i drugi mediji.


UEFA i engleska Premier League su na temelju objavljenih podataka njemačkog tjednika »Der Spiegela« i »Football Leaksa« pokrenuli su istragu o financijskim nepravilnostima i kršenjima financijskog fair-playa od strane šestostrukog prvaka Premier league Manchester Cityja, koji je zadnja sva naslova osvojio ove i prošle sezone.


City je navodno zaobišao UEFA-ina pravila prema kojima klub može potrošiti samo onoliko novca koliko je dobio preko sponzorskih ugovora, prikrivajući novac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i prezentirajući ga kao novac od sponzora.
Ako City bude kažnjen prijeti mu minimalno sezona suspenzije u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, ali nije poznato hoće li se to odnositi već na sljedeću sezonu ili na sezonu kasnije.


Manchester City će se imati pravo, ukoliko bude izrečena suspenzija, žaliti se Međunarodnom abritražnom sudu (CAS) u Lausanni.


Vlasnik Manchester Cityja od 2008. godine je Šeik Mansur bin Zayed bin Sultan al Nahjan.