Borba za finale Lige prvaka

Manchester City večeras bi mogao ispisati povijest kluba, ali Parižani vjeruju da mogu preokrenuti

Davor Petrović

Kyle Walker i John Stones/Foto REUTERS

Kyle Walker i John Stones/Foto REUTERS

Ovo je velika prilika za nas, igrače i klub jer na horizontu je finale Lige prvaka – poručuje John Stones



ZAGREB Manchester Cityju malo je nedostajalo da ove nedjelje osvoji novi naslov prvaka Engleske, a večeras mu se pruža prilika za konačan proboj u finale Lige prvaka. Građanima je, naime, trebao kiks Manchester Uniteda u srazu s Liverpoolom, ali ta je utakmica odgođena zbog proboja navijača na Old Trafford, što znači da moraju pričekati iduće kolo Premiershipa za zaokruživanje bodovne matematike.


Večeras na Etihadu ne smiju izgubiti od Paris Saint Germaina u uzvratu polufinala Lige prvaka. Zapravo, čak im i poraz dolazi u obzir pod uvjetom da prime samo jedan gol jer su prije šest dana na gostovanju u Gradu Svjetlosti ostvarili pobjedu (2:1).


– Ovo je velika prilika za nas, igrače i klub jer je na horizontu finale Lige prvaka. Kada se nađete u ovakvoj situaciji, jednostavno ne želite ništa prepustiti slučaju. Pokušat ćemo iskoristiti svaku priliku za ostvarenje sna i pisanje povijesti ovog kluba – poručuje John Stones.




Osim što ima i više nego povoljan rezultat iz prve utakmice, Manchester City nema problema s kartonima i ozljedama, što znači da Josep Guardiola može računati na sve igrače i kombinirati udarnu postavu kako mu je volja. Naravno, tu je i veliki motiv, baš kao što Stones kaže. Građani, naime, već godinama sanjaju finale Lige prvaka, a dosad su lomili zube u ranijim fazama natjecanja.


– Sada moramo pokazati karakter i biti Manchester City koji svi znaju. Bez obzira na ishod prve utakmice, idemo na pobjedu. Jednostavno, to je oduvijek bio naš način razmišljanja. Moramo biti ono što jesmo i igrati svoju igru. Ako slučajno ne uspijemo ostvariti svoj cilj, barem ćemo moći hodati uzdignute glave jer smo bili dosljedni svom nogometnom identitetu – kaže Stones, dodajući da je pun povjerenja u svoje suigrače.


Suvišno je isticati da se i Parižani ohrabruju sličnim medijskim istupima. Doduše, svakomu je jasno da je njima to potrebnije jer imaju opipljiv zaostatak.


– Kada su ovakve utakmice u pitanju, mislim da je najbolje potrošiti malo vremena na mentalnu pripremu. Što više razmišljamo o tome, to je veća vjerojatnost da sami sebe iscrpimo. Ovo su velike utakmice za koje ne treba puno pripreme. Istrčat ćemo sa srcem, ponosom i željom na teren i dat ćemo sve od sebe za pobjedu. Mislim da smo dovoljno kvalitetni za to. Siguran sam da na Etihadu možemo postići nešto veliko – rezonira Alessandro Florenzi, uz napomenu da PSG mora biti vrlo agresivan u izlascima na suparničkog igrača s loptom u nogama.


U najkraćim crtama, Parižanima misao vodilju predstavlja prvo poluvrijeme utakmice na Parku prinčeva kada su stigli do minimalnog vodstva i nisu realizirali nekoliko obećavajućih situacija.


– Taj dio smo odigrali vrlo, vrlo dobro. Na našu žalost, u nastavku smo izgubili strukturu igre, a oni su nam zabili gol za izjednačenje uz malo sreće. Sada smo svi uvjereni da je to prvo poluvrijeme putokaz. Ponovimo li tu razinu igre u uzvratu, sigurno možemo pobijediti i izbaciti Manchester City. Neće biti lako, ali mi smo spremni napraviti sve za plasman u finale – zaključuje Florenzi.