Englesko prvenstvo

Manchester City u petoj brzini prošao Newcastlea, Liverpool ostvario i 30. jubilarnu pobjedu ove sezone

Hina

Igrači Manchester Cityja/Foto REUTERS

Igrači Manchester Cityja/Foto REUTERS

Novi prvaci jure rekord Cityja u broju osvojenih bodova. Četiri kola prije kraja Liverpool ima 92 boda, a City je u rekordnoj sezoni 2017/18 osvojio točno 100 bodova



LONDON  Nogometaši Manchester Citya porazili su s 5-0 Newcastle u 34. kolu Engleske lige, dok je West Ham doma izgubio od Burnleya (0-1) i nalazi se tik do zone ispadanja.


City grabi prema osiguranju drugog mjesta, a junak pobjede nad Newcastleom bio je David Silva, koji je postigao jedan gol (65) i namjestio dva. U strijelce su se upisali Jesus (10), Mahrez (21), Sterling (90) i Fernandez (58-ag), koji je pogodio svoju mrežu.


Manchester City sada ima 69 bodova, devet više od Chelsea, a dokraja su još četiri kola.




West Ham je izgubio od Burnleya (0-1), a pobjednički gol zabio je Jay Rodriguez udarcem glavom u 38. minuti. “Čekićari” su 16. s 31 bodom, samo četiri više od zone ispadanja, dok je Burnley na devetom mjestu s 49 bodova.


Golom Johna Egana u sudačkoj nadoknadi Sheffield United je pobijedio kod kuće Wolverhampton Wandererse (1-0). Sheffield je sada sedmi s 51 bodom, samo bod manje od šestoplasiranih Wolvesa.


Liverpool je u posljednjem susretu 34. kola odigranom ove srijede kod Brightona ostvario i jubilarnu 30. pobjedu ove sezone (3-1).


Novi prvaci su već nakon osam minuta vodili s 2-0 golovima Salaha (6) i Hendersona, domaćima je nadu vratio Trosard (45), a Salah je svojim drugim golom u 76. minuti postavio konačnih 3-1.


Liverpool je pobjedom u Brightonu i dalje u konkurenciji da obori rekord Manchester Cityja u broju osvojenih bodova u sezoni. Četiri kola prije kraja Liverpool ima 92 boda, a City je u rekordnoj sezoni 2017/18 osvojio točno 100 bodova.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore