Nastavak suradnje

Manchester City produžio ugovor s 36-godišnjim Brazilcem na još godinu dana

Hina

Fernandiho/Foto REUTERS

Fernandiho/Foto REUTERS

Fernandinho je u Manchester City stigao 2013. iz donjeckog Šahtara te je u osam godina za 'građane' sakupio 350 nastupa u svim natjecanjima



MANCHESTER Kapetan Manchester Cityja, 36-godišnji brazilski nogometaš Fernandinho potpisao je novi jednogodišnji ugovor i ostat će u klubu do ljeta 2022., objavili su u utorak iz engleskog prvaka.


Fernandinho je u Manchester City stigao 2013. iz donjeckog Šahtara te je u osam godina za ‘građane’ sakupio 350 nastupa u svim natjecanjima, osvojivši pritom četiri naslova prvaka i šest Liga kupova.


“Prema onome kako ja razmišljam, moj posao još nije dovršen. Zato sam odlučio ostati još jednu godinu i pokušati pomoći momčadi i klubu da ostvare željene ciljeve”, izjavio je Fernandinho te dodao:




“Bit ću najsretnija osoba uspijem li im pomoći da napreduju, da postanu još bolji i da igraju bolje, na isti način kako sam to do sada činio, vodeći ih na terenu i izvan njega.”


Neostvareni cilj o kojem Fernandinho govori je osvajanje Lige prvaka, u kojoj je momčad Pepa Guardiole prošle sezone dogurala do finala, ali je poražena od Chelseaja (0-1) u dvoboju za trofej.


Manchester City će u obranu naslova prvaka Engleske krenuti 15. kolovoza, a u prvom kolu Premijer lige momčad Pepa Guardiole gostuje kod Tottenham Hotspura.