Maksimirska idila

Mamić se “osvetio” Rijeci i poslao jasnu poruku u London: “Ovaj Dinamo može još više”

Portal Novi list

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Znamo svoje vrijednosti, koliko vrijedimo i koliko možemo, odnosno mislim da nismo do kraja svjesni koliko možemo - rekao je trener modrih



ZAGREB Trener Dinama Zoran Mamić nije krio zadovoljstvo nakon glatke pobjede nad Rijekom:


– Zaslužena pobjeda, čestitam svojoj momčadi. Bili smo dobri i kvalitetniji protivnik. Ono što je dobro je to da se nitko nije ozlijedio, svi smo na broju. Idemo se pripremiti za ono što nas čeka u Londonu, za to veselje i nagradu koju smo zaslužili svim igrama u Europi do sada.


Pobjeda nad Rijekom jasna je potvrda dobre forme.




– Momčad funkcionira dobro, diše kao ekipa, a najvažnije je da na terenu djeluju tako i da sve svoje zadatke ispunjavaju kao momčad. Onda ta ekipa izbaci nekog pojedinca i to je ono što me kao trenera najviše veseli – da je momčad u prvom planu.


Slijedi utakmica Europske lige protiv Tottenhama?


– Mi se punimo samopouzdanjem iz tjedna u tjedan. Znamo svoje vrijednosti, koliko vrijedimo i koliko možemo, odnosno mislim da nismo do kraja svjesni koliko možemo. Ekipa može još više. Naravno da treba biti objektivan i reći da nismo prošli prave pripreme i da smo imali enorman broj utakmica. Ekipa ne može 90 minuta jurišati i trčati sto na sat. Ali, dobri smo i možemo još više.


Zadovoljni ste načinom na koji ste vratili Rijeci za onu prvu utakmicu?


– Apsolutno. Pobjedi nema prigovora, zasluženo smo pobijedili i drago mi je da je tako.