Superkup

Maksimirska bitka za prvi trofej sezone: Bišćan želi nastaviti u istom smjeru, Leko ističe važnost trofeja

Davor Petrović

Igor Bišćan i Ivan Leko/Foto PIXSELL

Igor Bišćan i Ivan Leko/Foto PIXSELL

Očekujem dobru igru, odnosno da nastavimo tamo gdje smo stali na kraju prošle sezone - poručio je Igor Bišćan



ZAGREB Svaki ovdašnji ljubitelj nogometa koji drži do sebe već tjednima zna da je današnji dan predviđen za otvaranje nove nogometne sezone u Hrvatskoj. Dinamo i Hajduk večeras će na stadionu Maksimir odigrati utakmicu SuperSport Superkupa, koja bi navijačima i simpatizerima ovih dvaju klubova mogla pokazati čemu se mogu radovati u nadolazećim tjednima ispunjenim HNL-om i kvalifikacijama za europska natjecanja.


– Svi smo uzbuđeni zbog početka sezone. Vjerujem da se tako osjećaju i naši navijači. Superkup nam je dobrodošao i očekujem dobru igru, odnosno da nastavimo tamo gdje smo stali na kraju prošle sezone – poručio je Igor Bišćan, dodajući da se nada novom trofeju.


Zdravstveno stanje u Maksimirskoj 128 je na zavidnoj razini, što znači da su svi ključni igrači spremni za još jedno izdanje utakmice koja se karakterizira kao najveći hrvatski derbi.




– Zadovoljan sam svime što smo napravili na pripremama. Kroz ta četiri tjedna dobro smo radili, iako smo se kompletirali u hodu. Sada ćemo vidjeti hoćemo li biti bolji nego u završnici prošle sezone. Volio bih da nastavimo u istom smjeru, ali ne mogu govoriti koliko smo bolji nego prije. Maksimalno ozbiljno shvaćamo Superkup jer je u igri trofej. Moramo iskoristiti ovu situaciju i biti pametni jer je ritam na početku sezone brutalan. Međutim, spremni smo za to – rezonira maksimirski šef struke.


Paradou korak do Maksimira

Dan nakon što je najavljen dolazak Japanca Takura Kaneka, iz Maksimirske 128 stigla je neslužbena vijest je transfer Yacinea Titraouija pred realizacijom. Taj devetnaestogodišnji veznjak ima tržišnu cijenu od 1,1 milijun eura i član je U-20 reprezentacije Alžira, a u Zagreb stiže iz tamošnjeg kluba Paradou AC-a. Dostupne informacije govore da će Dinamo za njega platiti pola milijuna eura odštete, s klauzulom vezanom uz postotak njegovog idućeg transfera.

Hajduk je bio iznimno aktivan u dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka. U Split su tijekom lipnja stigli Zvonimir Šarlija i Leon Dajaku, a ovog tjedna angažirani su Vadis Odjidja-Ofoe, Ismaël Diallo i Fahd Moufi.


– Jedino je šteta što nisu došli ranije, ali to je tako u nogometu. Vrijeme će nam pokazati tko je od njih pojačanje, tko prinova, a tko promašaj. Budu li trojica pojačanje, to će biti dobar postotak – kaže trener Hajduka Ivan Leko.


Šarlija i Dajaku večeras bi mogli biti dio udarne postave Hajduka za Superkup, dok Odjidja-Ofoe, Dialo i Moufi konkuriraju za momčad. Trenutno samo Leko zna hoće i nastupiti.


– Svi smo motivirani za svaki trening i svaku utakmicu, a Superkup je trofej i može imati ogroman utjecaj na momčad. Želimo biti što bolji i pokušat ćemo pobijediti. Jako smo motivirani i znatiželjni jer nitko ne zna što možemo očekivati – dodao je trener Hajduka, kojem nije dobro legla jedna utakmica suspenzije za Livaju.


Naime, Leko smatra da takva kazna predstavlja kompromisno rješenje.


– Ili ga je trebalo kazniti s deset utakmica ili ni s jednom. Ovo je kompromis, a ja to ne volim. Livaja je kvaliteta i karakter, a mi smo se pripremili za utakmicu bez njega. Ovo je prilika za druge, da vidimo jačinu momčadi – zaključio je Leko.


Dinamo – Hajduk 20 sati (MaxSport 1)

 


Stadion Maksimir. Sudac: Dario Bel (Osijek).


DINAMO: Livaković, Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić, Mišić, Sučić, Špikić, Baturina, Ivanušec, Petković.


HAJDUK: Lučić, Sigur, Ferro, Šarlija, Melnjak, Pukštas, Krovinović, Sahiti, Behrahou, Dajaku, Mlakar.