Goran Pandev

Makedonska nogometna legenda najavila ono što se dugo očekuje: “Utakmica protiv Nizozemske bit će posljednja za repku”

Hina

Goran Pandev/Foto REUTERS

Goran Pandev/Foto REUTERS

Vjerojatno ću uskoro završiti i svoju klupsku karijeru, ali što se tiče reprezentacije, ovo je definitivno kraj jer je igranje na dvije fronte u 38. godini previše - izjavio je Pandev



SKOPLJE Kapetan nogometne reprezentacije Sjeverne Makedonije Goran Pandev (37) najavio je oproštaj od nacionalne vrste nakon EURO-a.


“Utakmica protiv Nizozemske bit će moja posljednja utakmica za reprezentaciju,” kazao je Pandev na konferenciji za novinare.


“Mislim da je pravo vrijeme za oproštaj. Sutrašnji susret bit će poseban i nadam se dobrom oproštajnom nastupu”, dodao je napadač Genoe.




Sjeverna Makedonija je prvi put u svojoj povijesti sudjelovala na nekom velikom natjecanju, a nakon dva poraza u skupini (Austrija, Ukrajina) više nema izgleda za prolaz i sutrašnja utakmica protiv “Oranja” biti će makedonski oproštaj od EURO-a.


“Nadam se da će se ovi momci, ova generacija, kvalificirati za Svjetsko prvenstvo”, poželio je Pandev suigračima.


Za reprezentaciju je dobitirao u lipnju 2001. godine u susretu protv Turske. Do sada je sakupio rekordni 121 nastup, te rekordnih 38 golova.


Trenutačno je član talijanske Genoe, a igrao je i za Galatasaray, Inter, Lazio, Napoli… Najveći uspjeh ostvario je u dresu Inter s kojim je osvojio Ligu prvaka i “scudetto”.


“Vjerojatno ću uskoro završiti i svoju klupsku karijeru, ali što se tiče reprezentacije, ovo je definitivno kraj jer je igranje na dvije fronte u 38. godini previše.”