Majer blizu pogotka

Majerov Rennes srušio PSG! Odlična partija hrvatskog reprezentativca protiv Messija i društva

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pogodak odluke zabio je kapetan Hamari Traore u 65. minuti. Adrien Truffert je ubacio nisko prema Traoreu, koji je ispred Bernata i Danila pucao i pogodio



RENNES U derbiju 19. kola francuskog nogometnog prvenstva Rennes je pobijedio prvaka Paris Saint Germain sa 1-0 ostvarivši devetu uzastopnu ligašku pobjedu na svom Roazhon Parku.


Pogodak odluke zabio je kapetan Hamari Traore u 65. minuti. Adrien Truffert je ubacio nisko prema Traoreu, koji je ispred Bernata i Danila pucao i pogodio.


Za pariški sastav u čijim redovima su Lionel Messi i Neymar odigrali cijeli susret, a Kylian Mbappe od 55. minute, bio je to drugi ligaški poraz u zadnja tri kola, te drugi uzastopni na gostovanju kod Rennesa nakon 0-2 iz listopada 2021.




Hrvatski reprezentativac Lovro Majer igrao je za Rennes do 89. minute pruživši odličnu partiju. U 58. minuti je bio i blizu pogotka. Odlično je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je Gianluigi Donnarumma obranio.


Dodajmo i kako je ogled protiv Rennesa, bio 200. Mbappeov nastup u Ligue 1 (41 s Monacom, 159 s Parizom), a do sada je u prvenstvu zabio 148 golova. U povijesti francuskog prvenstva samo su četiri igrača postigla više golova od  njega u prvih 200 nastupa – Carlos Bianchi (173), Just Fontaine (164), Gunnar Andersson (161) i Delio Onnis (152).


Najuvjerljiviju pobjedu ovoga kola ostvario je Monaco koji je deklasirao Ajaccio sa 7-1, uz tri gola Wissama Ben Yeddera.


Momčad iz Kneževine je već nakon šest minuta vodila sa 2-0, a do poluvremena je imala prednost 5-1. U nastavku susreta Monaco je zabio još dva gola za uvjerljivih 7-1.